Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Keittiössä yrttien tuoksua...pöydässä karitsaa

Pyhät jatkuvat ja tuntuu, että tässähän on jo ihan lomailun tuntu. Vailla aikatailuja, oleilua, hyvää ruokaa ja tunnelmia, mukavaa. Tänään on kaiketi jo aistittavissa kuitenkin säätyypin muutosta, ainakin täällä meilläpäin on ollut aika pilvinen päivä ja on alkanut myös tuulla, tosin plusasteita on muutamia...mielenkiintoista seurata onko huomenna sitten se kova lumimyräkkä ja tuleeko todella 15-20 senttiä lunta, toivon todella, että niin ei käy!! Tänään on nautittu pääsiäisateria, jota eilen illalla aloin jo valmistella. Tein karitsan ja naudanpaistit, joita marinoin yön yli. Karitsan marinoin jogurtti, yrtti, valkosipuli, öljy, tinjami, minttu, suola marinaadilla ja paistoin paistopussissa uunissa miedolla lämmöllä, onnistui oikein hyvin, mureaa ja juuri sopiva kypsyys, naudanpaistille taas tein jogurtti, paprika, pippuriseos, suola marinadin ja samoin paistoin paistopussissa, paistista tuli tosi murea ja hyvä. Eilen illalla keittiössä tuoksui tuoreet yrtit ja valkosipuli, hienonsin marinadiseokset morttelissa:)


Ilokseni huomasin, että yrttipusseissa oli tekstit, ettei niiden viljelyssä ole käytetty 
kemiallisia torjunta-aineita, niin hieno juttu!!


Morttelissa hienontuu yrttit, öljy ja valkosipuli, ja ah mitkä tuoksut...Pääsiäispöydän tykkään myös somistaa, meillä pääsiäispöytään laitettiin tänä vuonna kukkakuvioinen viininpunasävyinen, mutta minusta kuitenkin keväinen Indiskasta ostettu liina, pöytää koristivat rairuohot ja posliiniset kana ja kukko, sekä pari kynttilämaljaa ja pääsiäisservetit. Pyhäpäivien ateriaan kuuluu toki myös jälkkäri, joka tänä vuonna oli sitruuna juustokakku, vähän itse koristeltuna, koska kakku oli tällä kertaa kaupan pakastealtaasta. Pääsiäistvistin kakkuun toi rasstettu sitruunankuori ja pienet pääsiäismunat, kakku oli todella maukas, tykkäsin, njam!Suklaamunia on pääsiäisenä myös oltava :) Lapsena pääsiäissunnuntaina sai etsiä piilotettuja suklaamunia, tämä perinne on ollut itsellänikin käytössä kun lapset olivat pieniä, perinteet ovat tärkeitä.


Pääsiäistunnelmaan kuuluvat myös rairuohot ja tiput
Hankalaa saada otettua ikkunan edessä olevasta pöydästä kunnon kuvaa kännykällä, kun valo ikkunasta häiritsee ja kuva  tuppa sentakia valottumaan.


Tämä kakku ei meillä kauaa vanhene!


Huomenna vietetään sitten tämän pääsiäisen viimeistä vapaapäivää...katsotaan miten talvisena se sitten aamulla valkenee??

1 kommentti:

  1. Pääsiäisessä ei ole silleen paineita kun esimerkiksi joulussa! Ei tarvitse siivota hirveästi, ruoka on aika silleen vapaata ja silti sopivan pitkä, että ehtii kunnolla nauttia päivistä! Olen tänään vetänyt kolme palaa persikkarahkapiirakkaa, että olen vallan tyytyväinen! Mämmin jätin miehelle herkuksi! Kauniita päiviä, huomiseksi jotain muuta! No, saapa kunnolla levätä, ennen työviikkoa!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos