Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 24. maaliskuuta 2018

Pääsiäiseen valmistautuminen ja lisää kevät istuttamista

Lauantaita vaan kaikille...mä en tänään lähtenytkään aamusta kuvaamaan, vaan tavoistani poiketen ostoksille, no joo, osittain ihan pakon sanelemana, koska kaupassa on käytävä! Arkiset hommat on vaan hoidettava ja hei pääsiäiseenkin vähän varauduttava, onhan huomenna palmusunnuntai ja voihan se olla, että noitia on liikkeellä?! Eilen illalla laitoin rairuohonsiemenet itämään.


Rairuohot kuuluvat pääsiäiskoristeluihini


Mutta sitten ihan toisenlaisiin juttuihin...
Varmasti kukaan ei ole voinut välttyä uutiselta miten Facebook on käyttänyt ihmisten tietoja väärin, eli myynyt tietoja muille!! Kenellekään ei liene tullut yllätyksenä se, että miten ikinä somea käytättääkään, niin käyttäytymistäsi seurataan ja esim. Sinulle kohdistetaan juuri tietyn tyyppistä mainontaa,  käyt katsomassa lentoja, tilaat ulkolaisesta nettikaupasta uuden mekon, kengät tai kosmetiikkaa ja kohta sivupalkeissa ja puhelimessasi tulvii jo mainoksia kyseisistä tuotteista. Vastaat johonkin kyselyyn, kirjoitat viestejä, jaat jonkun jutun, joka syystä tai toisesta kiinnosti itseäsi, jaat kuvan tapahtumasta jossa kävit yms, yms...kaikkea tätä ja paljon muuta tietoa sinusta, kulutustottumuksistasi, mielenkiinnonkohteistasi ja monista muista asioistasi kerätään, tiesithän tämän?


Moni ajattelee, että mitä sitten? ei haittaa jos tuollaisia tietoja minusta kerätään, en ole mitenkään kiinnostava julkisuuden henkilö, eikä minulla ole mitään salattavaa. Myös puhettasi saatetaan nauhoittaa, myös yksityisviestejäsi saatetaan seurata, olet turvakameroiden kuvissa, puhut puhelimessa, viestittelet, jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, niin... kaikki tämä on nykypäivää ja meistä useimmille jokapäiväistä toimintaa, on kuitenkin hyvä tietää, että tiedot eivät selvästikkään ole tai pysy yksityisinä, kaikeen päästään kyllä käsiksi, onhan jo pitkään ollut tiedossa sekin, että tietokoneella tai tabletilla olevan kameran kauttakin sinua voidaan tarkkailla...vähän pelottavaa, epämieluista ja hämmentävää, eikö vaan? Missä yksityisyyden suoja, salassapito, tietoturva??


Tänään on jotenkin sellainen säätila, että on keväistä,  lämpötila nollan tienoilla, taivaalta ei tule mitään, lunta ja jäätä on vielä melko paljon maassa, mutta kinokset ja kasat ovat madaltuneet, puhtaita lumikasoja ei juurikaan enää näy, vaan noki ja hiekka on liannut ne ja reunat ovst ohuen jääpitsin peitossa, josta aurinko sulattaa päivisin koko ajan lisää lunta, kävelytiet ovat paikoitellen sulia ja metsänreunojen etelärinteet sulaneet.


Kyllä lähestyvä pääsiäinen saa jo kevään odotuksen pintaan. Kauppareissulta tuli mukaan muutamia sipulikukkien sipuleita;  kladiaakuksen ja daalian, voi olla että ne päätyvät mökin kukkapenkkiin ja eilen oli vielä hankittava vähän kesäkukkiensiemeniä; kesäleimua, kehäkukkaa, kesämalvikkia, sekä avomaankurkkua ja lehtisalaattia!!! Ja tänään ostin myös veteen sekoitettavan lannoitteen, joka edesauttaa kasvien hyvän kukinnan ja vihannesten kasvun:)


Näiden toivon onnistuvan, niin että näistä voi iloita sitten kun joskus kukkivat


Kyllä täällä jo odotellaan,  että pääsisi  kevätpuuhiin ulos!


Tämä veteen liukeneva kastelulannoite on helppokäyttöinen ja soveltuu kukille, sekä vihanneksille.


Eilen löysin myös tällaisten sipulikukkien pussit, jotka olen istuttanut 16.9.17.
Kiva odotella nousevatko penkistä nyt tänä keväänä, narsissit, iirikset ja laukat?? En muistanut yhtään istuttaneeni syksyllä tällaisia:)4 kommenttia:

 1. Toivotaan, että syyssipulisi ilahduttavat runsaalla kukinnalla keväällä (milloin se sitten lie saapuukaan). Kivoja ostoksia olet tehnyt. Kivaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
 2. Kivoja pääsiäisvalmisteluja:) Täälläkin jo rairuoho ja ohra vihertää..Kiva kun saa vähän vihreää takven keskelle! Ikävä oli tuo face uutinen, vaikka ei sinällään mitenkään yllättänyt..Toivottavasti sipulitkin lähtevät sitten hyvin kasvuun! Mukavaa palmusunnuntaita♥

  VastaaPoista
 3. Ihan ollaan oltu samanlaisissa puuhissa. Ruohot lähti eilen kasvuun ja puutarha mielessä. Jos olisin voittanut lotossa, olisin palkannut ensi kesänä jonkun suunnittelemaan ja toteuttamaan suunnitelman.

  VastaaPoista
 4. Rairuoho kuuluu tosiaan ehdottomasti pääsiäiseen, mutta itsellä se on vielä(kin) istuttamatta, pitääkin tarttua toimeen! Toivottavasti sipulit yllättävät ja saat nauttia ihanista kukista :) Mukavaa palmusunnuntaita!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos