Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 17. maaliskuuta 2018

Talven ja kevään risteyskohdassa

Aamun pakkaslukema näyttää -12 astetta ja taivas on kirkas. Huomenna föhntuuli tekee säästä astetta keväisemmän ja mennään hetkeksi plusasteille ja kuvaaja  kannalta hekkompaan suuntaan sikäli, että, nimittäin valon määrä pienenee, kun taivas pilvistyy. Tämä tietää sitä, että on ihanaa päästä tänään kirkkaseen
kevät talviseen luontoon kuvaamaan ja ulkoilemaan, nopeastihan tuo lämpötilakin tuosta sitten nousee, kunhan päivä vähän etenee ja aurinko alkaa lämmittämään. Maaliskuun aurinko on kuulemma yhtä voimakas, kuin syyskuinen, tiesittekös sitä??


Tässä maaliskuun puolessavälissä on se talven ja kevään risteyskohta, toisaalta päivisin aurinko lämmittää jo ja usein tuulen yhteisvaikutuksesta lumetkin hupenevat ihan silmin havaittavasti, mutta sitkeät yöpakkaset pitävät vielä pintansa. Linnut tietävät, että kevät on koittanut ja on pesänrakennuksen ja puolison löytämisen aika ja niiden aamukonsertit, sekä iltalirkuttelut ilostuttavatkin meitä luonnosta kiinnostuneita ja sitä seuraavia alati vaihtuvilla sävelkuluillaan, joita pöllöjen huhuilut säestävät talven taittumisen riemuksi, meilläpäin ei kyllä tässä ihan lähitienoolla pöllöjä ole kuulunut.Pitäisi ottaa ihan joku muistikirja käyttöön ja kirjata siihen näitä keväänmerkkejä, toisaalta itse olen tehnyt sitä jo usean vuoden ajan kalenterimerkinnöin. Merkitsen säätiloja, luonnon heräämisen merkkejä, lämpötiloja ja muuta luontoon liittyvää ylös, on mielenkiintoista seurata eri vuosien vaihteluita omien merkintöjensä avulla. Kello lähestyy kahdeksaa ja aurinkokin on jo ehtinyt kivuta korkealle. Lämpimästi vaatetta päälle ja eikun matkaan...
Aika kylmää oli alkumatkassa ja pienoinen tuulenvirekkin kävi rannassa, mutta kaunista, rauhallista ja ihanaa oli muuten, oli loistava sää kuvaamiseen, vastavalosuoja vaan kameran nokalle ja eikun kamera laulamaan. Löysin paljon erilaista kuvattavaa; virtaavaa vettä, erilaisia jäämuodostelmia, kasveja ja varjoja, kaiken kaikkiaan oikein hyvä kuvasaldo.


Näin paljon aurinko oli jo sulattanut...Lähdin vielä toistamiseenkin kävelylle, kun mietin, että jos huomenna ei olekkaan aurinkoista, niin otan tästä aurinkoisesta päivästä kaiken irti. Kyllä tämä maaliskuu todellakin on jonkinlainen risteyskohta talven ja kevään välissä, niin paljon aurinko jo lämmittää, haurastuttaa jäät ja sulattaa kinoksia.Tänään on tullut ulkoiltua ja päivän tavoiteaskeleet ( 10 000 ) ylitettyä, vähän yli 15 000 askelta tuli tänään:)


Jääpitsi on herkän kaunistaKomeat jääputoukset !


Mukavaa & aurinkoista viikonloppua!!


3 kommenttia:

  1. Mukavaa viikonloppua! Ei tässä enää tarvi varmaan kauan odotella kun se kevät ihan oikeasti tulee, mutta kun se odottavan aika on vaan niin pitkä!

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia! Kevättä ja kesääkin jo kovasti odotetaan täällä:) Ihana oli auringonpaiste tänään,vaan oli silti pikkuisen vilakka kun tuuli niin napakasti:) Nuo luonnon taideteokset on aina vaan yhtä upeita, hienoja jääpuikkoja, putoksia ja pitsiä! Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos