Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 22. maaliskuuta 2018

Palautteen antaminen ja vastaanottaminen

Tänään olen opetellut antamaan ja ottamaan palautetta, sekä positiivista, että myös negatiivista. Monet kokevat jopa koko sanan palaute, heti vähän negatiivis sävytteiseksi. Positiivista palautetta on kiva antaa ja saada, vaikka usein senkin saaminen saattaa joitakuita hämmentää ja saada vähän kiusaantuneiksi, negatiivisen palautteen antaminen ja vastasnottaminen koetaan taas usein hyvin vaikeaksi.
Olisi kuitenkin hyvä saada molempia palautteita työstä, jotta voisi kehittyä, jos koskaan ei saa palautetta suuntaan tai toiseen, on vaikea objektiivisesti arvioida miten suoriutuu.


Palautteen tulisi olla oikea aikaista ja sisältää konkreettisia esimerkkejä, palautteen vastaanottajan taas tulisi kuunnella keskeyttämättä ja kysyä,  jos ei ymmärtänyt tai jokin asia jäi epäselväksi. Tunnekuohussa ei koskaan tulisi myöskään antaa palautetta, koska silloin käy niin, että mennään helposti henkilökohtaisuuksiin ja sanotaan asiattomuuksia. Hedelmällinen palautekeskustelu on ollut silloin, kun pystytään yhteisesti sopimalla tekemään sen pohjalta jotakin rakentavaa.
Palautteen vastaanottamista ja antamista voi harjoitella ja kukin voi kehittyä siinä niin antaja kuin vastaanottajanakin.


Mutta pääsiäinen lähestyy ja tulevana sunnuntaina onkin jo palmusunnuntai. Olen ajatellut nyt tulevana viikonloppuna laittaa kotiin pääsiäistä ja kylvää rairuohot. Miettiä pääsiäisruokia, ehkä olisi kiva leipoakin jotakin pyhiksi ja tehdä pieni pääsiäismatka maaseudulle, joko sinulla on suunnitelmia pyhien varalle?? Onkos teillä pitkä pääsiäisloma, minä lomailen viisi päivää, tuntuu aika kivalta breikiltä :)


Kukaan ei varmaan ole välttynyt blogeissakin olevista söpöistä pääsiäiskoristeluideoista, minä en aijo nyt kuitenkaan jakaa askarteluvinkkejä, mutta ostin jonkin aikaa sitten suosittuja sisustus/askartelu tarramuoveja ja olen miettinyt, että mitä niillä voisi tehdä, oletteko te päällystäneet noilla muoveilla jotakin?? Erilaisia laatikoita, rasioita, tasoja ja pintoja niillä ainakin voi edullisesti uudistaa, onhan jotkut uudistaneet niillä jopa keittiökaappien ovia.Mukavaa torstai iltaa!


6 kommenttia:

 1. Olin eilen kehityskeskustelussa ja nähtävästi siinä ei sitten saanut puhua negatiivisista asioista, pelkästään vaan hyvää! Mun piti siitä kirjoittaa muistio ja lisäsin siihen ne negatkin, varmaan käy punakynä kun sen lähetän! Molempia oli varmaan saman verran, hyvää ehkä himpun verran enemmän. Mä oon jo niin vanha ja väsynyt, että en jaksa muotoilla korulausein sitä negatiivista, vaan sanon juuri kun se minusta tuntuu ja miksi tuntuu! Eilen ketutti ihan hirveästi, mutta tänään ei enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että sinulle ei annettu mahdollisutta tuoda esiin niitä negatiivisia asioita.Kyllä pitäisi myös voida tuoda esiin epäkohtia ja ei niitä niin kivoja tuntemuksiakin, toivottavasti muistiossasi nekin noteerataan.

   Poista
 2. Hienot kuvat! Positiivisen palautteen saaminen tuntuu kyllä aina mukavalta..itsekkin yrittää tuota positiivistä palautetta antaa:) Yhden pöydän pinnan päällystin tuollaisella sisustus muovilla, näytti ihan kivalta:) Mukavaa kun on pääsiäisloma tulossa..minullakin on pari päivää pääsiäisenä vapaata. Hyvää alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvästä palvelusta, ystävällisestä eleestä yritän muistaa antaa palautetta, ja toki myös epäasiallisesta tai huonosta palvelusta myöskin.Samoin kiitos, mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Palautteen antaminen ja saaminen tosiaan on taitolajeja, joita on hyvä harjoitella :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, taitolajihan se todellakin on. Samoin sinne, mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos