Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 31. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen jatkoja

Hyvää lankalauantaita... takana pari päivää maaseudun idyllissä lähes rkkkumaton hiljaisuus ja hohtavat hanget...

Lankalauantain nimitys johtuu entisaikojen tavoista ja uskomuksista...
Pääsiäislauantaina noidat mellastivat navetoissa loitsimassa taloon huonoa karjaonnea: niitä alettiin torjua polttamalla kokkoja. Tapana oli myös värjätä lankoja, joten päivää alettiin kutsua lankalauantaiksi. Malkamaanantaina oli mietitty, miksi omassa silmässä olevaa malkaa on vaikeampi huomata kuin toisen silmässä olevaa rikkaa. 

Tuhannet timantit hangella ja kuuraiset puut-niin kaunista♡


Täytyy jälleen kerran todeta,  että kyllä luonto osaa!

Toivottavasti olette nauttineet alkupääsiäisen huikean hienoista ulkoilukeleistä, minä ainakin olen, tuli tehtyä ihanassa aurinkoisessa, kevättalvisessa säässä useampia kävelylenkkejä ja nautittua kyllä huikeasta säästä täysin siemauksin. Maaseudulla oli paljon lunta, järvi jäässä, maantiet osin kelirikon kourissa, osin vielä jäisiä, etelänpuoleiset rinteet sulaneet ja pienet kevätpurot risteilivät aurinkoisilla tieosuuksilla, tien vierustojen lumikasojen reunat sulivat muodostaen kaunista jääpitsiä reunoilleen.Yötä valaisi komea pääsiäisen täysikuu ja pakkanen paukkui yli kymmenen asteen lukemissa, kunnes aamulla auringon noustua lämpötila kohosi nopeasti, puut olivat kauniissa kuurassa ja hanget hohtivat vitivalkeina ja aivan kuin tuhantuhannet timanttit olisivat loistaneet.Taivas loisti huikean sinisenäPajut olivat täydessä "kukassa"


Näin lähti pääsiäinen tänä vuonna käyntiin...maanantaille 2.Pääsiäispäivälle onkin sitten lupailtu jo lumisadetta n.15-20 senttiä?? Vaikka upea talvisää on ihana, niin huhtikuussa en kaipaa enää lunta yhtään lisää, vaan ajatukset ja katse ovat jo kääntynyt kohti kevään odotusta.Toivon lämpimiä, kauniin aurinkoisia päiviä, hiekoitushiekkojen poistoa, harja ja-pesukoneiden ilmestymistä kaduille ja kävelyteille, sitä päivää kun voi  taas pukea kevättakin ja laittaa tennarit jalkaan♡


Narssisit ja tulppaanit luovat tunnelmaa


Ihanaa & aurinkoista pyhien jatkoa!!

7 kommenttia:

 1. Hienoa, tarkkasilmäinen tarkastelija olet luonnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jos kuvistani välittyy sellainen ajatus:) Mukavaa, että löysit blogiini.

   Poista
 2. Oi, miten ihania kuvia <3 Mukavaa pääsiäisen jatkoa <3

  VastaaPoista
 3. Wau, mitä kuvia! Ihan kuin miljoonat timantit kimmeltäisi huurtuneiden kasvien oksilla:) Leppoisaa lankalauantai-iltaa♥

  VastaaPoista
 4. Juuri siltä se todellakin näytti, tosi kaunista, maalla kun lumikin oli vitivalkoista.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia! ♥

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos