Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kevätpäiväntasaus

Tänään on sitten kevätpäiväntasaus,  ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla ei tänään ole ollut kuitenkaan kovin keväistä, räntäkuuroja ja hyisen kylmäkin!

Kevätpäiväntasaus eli kevättasaus on se hetki, jolloin Auringon keskipiste siirtyy eteläiseltä tähtitaivaalta pohjoiselle tähtitaivaalle, eli ylittää taivaanekvaattorin etelästä pohjoiseen.[1]Syynä on Maan kiertoliike Auringon ympäri ja maan kalteva pyörimisakseli Aurinkoon nähden: ennen kevätpäiväntasausta pohjoinen pallonpuolisko on kääntyneenä poispäin Auringosta, kevättasauksen jälkeen taas kohti aurinkoa. Kevätpäiväntasaus sijoittuu 19. ja 21. maaliskuuta välille.


Kuin merihevonen?


Aikas "vekkulin" näköisiä nämä osmankäämit näin kevättalvella, törmäsin näihin viime viikonlopun kuvausreissullani.Useimmista ei edes uskoisi ensinäkemältä, että kyseessä on 
kyseinen kasvi, niin jännän näköisiksi ne olivat muuntautuneet? Taas yksi esimerkki luonnon muuntautumiskyvystä.Ihana valo!!Nämä ylläolevat 3 kuvaa tuovat minulle ihan kesän mieleen, ei uskoisi, että ne on kuitenkin otettu maaliskuussa, minusta valo niissä on jotenkin ...no, kesäinen:) Valohan se on valokuvauksen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, ellei jopa ihan se tärkein.


Ei niin keväistä tistai iltaa :)

6 kommenttia:

 1. Tosi upeita kuvia <3 Toivotaan, että keväisemmät ilmat lähestyvät. Täytyy myöntää, etten oo koskaan pelännyt ajon aikana niin paljon kun tänään ajellessa. Näkyvyys aivan nolla ja tiellä kunnon kinokset. Huih!

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) joo nyt saisi kyllä alkaa se kevät, tänään oli tosi kylmä ja mielettömän liukasta!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia, taiteellisia kuvia - hienoja! :) Täälläkään ei vielä ole erityisen keväistä, muutamana päivänä oli jo lupaavasti plussakeliä, mutta nyt taas pakkasta. Toivottavasti pääsiäinen toisi mukanaan kunnon kevätkelit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Sama juttu täälläkin, säätilat vaihtelevat kovasti, nyt aamulla taas -12C hrrr...

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Nuo osmankäävät pistävät tosiaan mielikuvituksen laukkaamaan:) merihevoselta kyllä näytti ja avaruusaluskin löytyi:)) Mukavaa päivää❤

  VastaaPoista
 5. Minulle tulee osmankäämistä aina mieleen lapsuus, jolloin oli tapana leikkiä noilla ja kutsuimme niitä lapsena bambuiksi. Vielä aikuiseksi tultuanikin kutsuin niitä bambuiksi, kunnes tiesin niiden oikean nimen :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos