Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Kevät talvi

Minulla on tapana merkitä kalenteriin säätiloja, eilen tutkin viime vuoden maaliskuun merkintöjäni. Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi ja moni alkaa kääntää ajatuksiasn kohti kevättä, luonnossa valoisuus on jo edennyt niin paljon, että sitä ei voi olla aamulla ja illalla enää huomaamatta. Helmikuussa on usein talven kireimmät pakkaslukemat. Täällä oli tänään kylmä aamu; lähes -20-astetta! Päivällä pakkanen lauhtui 6-7 asteeseen. Tyypillistä kevät talvea on juurikin yön ja päivän lämpötilojen suuret vaihtelut. Tänä vuonna saimme kunnon talven tänne etelään vasta helmikuussa ja nyt lunta on hyvin ja kireitä pakkasiakin on riittänyt pitkään.


Viime vuonna maaliskuu taas alkoi hyvin lauhana, ensimmäisenä päivänä nimittäin satoi vettä ja viikko oli sumuinen, harmaa ja räntäsateinen ja  oli tuulista,  naistenpäivänä 8.3.2017 oli  kuitenkin lumi maassa.11.3 oli huikean upea aurinkoinen kevätpäivä. Kuun puolessa välissä oltiin jo plusasteilla, merkintäni kertovat +8-aasteesta!? Kuuksusi eteni vaihtelevissa sääolosuhteissa oli räntä-ja vesisateita,  aurinkoa, tuulista, sekä pikkupakkasia, mutta päivisin plusasteita. Kuum loppupuolelle kevääntulo kiristi otettaan jo, sillä bongasin 28.3 sinivuokot. Mutta kuun viimeisenä päivänä maassa olikin sitten tass lunta  jo n.5 senttiä!!Tekisikö mieli potkutella tai istahtaa aurinkoon??


Kevätaurinko sulattaa jo


Kiva vertailla vähän eri vuosien säitä keskenään. Meillähän on ollut nyt peräkkäin pari aika surkeaa kesää,  joten ainakin itselläni tulevaa kesää kohti odotukset ovat korkealla, saa nähdä kuinka käy? Pääsiäisenä,  varsinkin pitkäperjantaisin on usein jalkarättejä taivaalta pukkaava säätila, viime pääsiäisenä huhtikuun puolessa välissä, oli myös vaihtelevaa keliä; aurinkoa, sekä räntäsadetta ja viileähköä.
Huhtikuussa muuttolitujen kevätmuuto on kiivaimmillaan ja kevään  odotus meistä useimmilla huipussa, sormet syyhyvät istutus-ja pihahommiin, eikä millään malttaisi pysyä kukka ja taimiostoksilta poissa, mutta sanoohan vanhakansakin, ettei ulos pitäisi ennen kesäkuuta istuttaa...onhan näitä nähty, monen moisia juhannuksiakin, lämpötilat samansuuntaisia, kuin joinakin vuosina joulukuussa!!


Jännityneinä seurailemme siis tämän vuoden kevään edistymistä

2 kommenttia:

  1. Edellisten vuosien säätietoihin on mielenkiintoista palata ja vertailla nykyhetkeen :) Täälläkin yöt ovat superkylmiä, mutta päivällä lämpenee.

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat♥ No mutta onpas kiva että on tuollaisia muistiinpanoja ylhäällä! oi ja että ensimmäinen sinivuokko jo maaliskuun lopussa..voi tule pian ihana kevät:) Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos