Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kevät puuhat alkuun

Eilen kun oli harmaa ja kostea sää, (kuten täällä nytkin). Mikä ei minua innostanut yhtään lähtemään ulkoilemaan, niin päätin aloittaa siementen kylvämisen, jotkut kukat ja vihannekset kun vaativat sen esikasvatuksen, toki on paljon suorakylvettävääkin ja putarhoilta voi keväällä/alkukesästä tietysti ostaa valmiita taimia, jos ei ole itse viherpeukalo. Aina maalis-huhtikuulla minuun kyllä iskee se innostus, viljellä voi vaikka ei isoa puutarhaa omistaisikaan. Ruukkupuutarha ja muutama istutuslava riittävät kyllä tyydyttämään hyvin ainakin oman innostukseni, toki jos kasvihuone olisi, olisin super iloinen, mutta sellaista ei ole, niin tämäkin riittää minulle.

Siispä tuumasta toimeen...


Näin helpolla siis todellakin pääsee alkuun


Jos siemenet itävät, niin tästä saan paprikan ja rukolan taimia

Esikasvatus vaatii hieman toimeen tarttumista, sillä kieltämättä tässä hommassa"mopo karkaa helposti"käsistä, muutamasta siemenpussista alkanut homma, saataa päätyä hyvällä tuurilla siihen, että lajikkeita, istutettavia taimia ja kesäkukkia on aivan hillitön määrä, ja toki ne on sitten koulittava, siirrettävä isompiin ruukkuihin ja lavoihin, ja onhan niitä muistettava myös kastella, tukea ja lannoittaa, joten hommaa riittää periaatteessa varhaiskeväästä syksylle asti, mutta onhan palkintokin onnistuessaan kaiken vaivan arvoinen. On kiva nauttia kukkaloistosta ja itsekasvatetuista yrteistä ja vihanneksista, sekä salaateista:) Eikä todellakaan tarvitse olla mikään guru aloittaessaan, nimittäin siemenpusseissa on istutusohjeet, netistä löytyy monen moisia ohjeita aloittelijoille, joten kuka tahansa voi onnistua ja innostua.Ajatella, että tällä viikolla ollaan jo maaliskuun puolivälissä. On niin kivaa, kun on sekä töihin lähtiessä, että kotiin palatessa jo valoisaa, linnut ovat jo useamman viikon myös selvästi huomanneet, että kevät koittaa, niin ne jo sirkuttelevat aamuisin ja vielä iltaisinkin. Pääsiäiseenkin on enää pari, kolme viikkoa ja sitten ollaankin jo huhtikuussa! Pääsiäisenä onkin sitten jo aika suunnata katse toden teolla kohti kevättä,  ja loihtia kotiin vähän pääsiäis-ja kevät tunnelmaa. Kaupoissa näyttääkin jo olevan rairuhonsiemeniä, pääsiäisherkkuja ja koristeita myynnissä.


Pirteää viikon alkua!!

3 kommenttia:

  1. Pääsiäinen tulee kyllä ihan yllättäen, mihin tämä alkuvuosi on taas oiekin kadonnut!? :D Siementen kylväminen on ihanaa kevätfiiliksen herättelyä, itsellä taitaa tosin jäädä nyt kylvöpuuhat vain tuohon rairuohoon.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tää maaliskuu on mennyt nopsaan ja pian on kevät.

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihania kuvia ja kivoja kevätpuuhia! Kevät tuleekin niin äkkiä ja sitten onkin vaan hetki kun päästään jo nauttimaan kesästä:) Mukavaa viikon jatkoa♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos