Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kesäloma suunnitelmia

Kuulun siihen ryhmään, joka tykkää suunnitella asioita etukäteen ja näihin asioihin kuuluu toki sitten myös lomien suunnittelu.
Parina viime vuotena Suomen kesä ei todellakaan ole näyttänyt parhaita puoliaan ja olen lähes joka kesä viettänytkin osan lomastani ulkomailla, paitsi viime kesänä ja päätinkin, että tänä kesänä taas mennään ja löydettyäni huokeat lennot oli päätös kesälomareissusta valmis.


Joko näistä kohta voi unelmoida?


Suosin suoria lentoja, mutta nyt tarkoitus oli kenties löytää vaihdollinen yhteys, josta sitten siirtyminen itse lomanvietto paikkaan sujuisi nopeasti...nimittäin, kun on lentänyt muutamia tunteja ei tee mieli enää sen päälle istua tulikuumassa taksissa toista mokomaa rupeamaa liikenneruuhkissa madellen, sillä sekin on koettu monen monituista kertaa.


Vaihtokenttä on Amsterdamissa ja lentoyhtiökin minulle uusi tuttavuus eli KLM. Nähtäväksi jää miten lennot sujuvat, vaihtoaikaa vieraalla kentällä ainakin on riittävästi, joten minun ei tarvitse ainakaan ryntäillä epätoivoisena ympäri vierasta kenttää paniikissa ja miettiä löydänkö jatkolentoni porttia ajoissa.
Minulla on mahdollisuus pitää ns."putkeen" pitkä loma, jota olenkin suosinut jo usempana vuotena. On tosi kiva, kun aikaa riittää lomalla toteuttaa useampi suunnitelma. 

Jokos siellä on tehty tulevalle kesälle suunnitelmia??


Haaveissani on tulevan kesän kesälomarahoista päivittää kamera uudenpaan malliin ja kenties hankkia myös uusi putki, nämä vaan eivät taida ehtiä toteutukseen ennen lomareissua, no se ei sikäli ole iso murhe, sillä pärjään vanhalla kalustollanikin.Tutkinkin jo kovasti kuitenkin eri kameroiden ja objektiivien ominaisuuksia ja yritän miettiä mikä / mitkä olisivat ne juuri minun tarpeilleni sopivimmat. En kuitenkaan ole valmis maksamaan uusista tai mahdollisesti käytetyistäkään maltaita. Jokainen joka kuvausta harrastaa tietää kyllä, että kameroilla ja objektiiveilla ei hinnoissa juuri ylärajaa ole. Sen vuoksi kannattaakin seurata eri kameratarvikkeiden osto/myyntipörssejä, joissa myydään usein vielä takuuta voimassa olevia tuotteita ja hyviä käytettyjä. Nykyisen kamerani olen ostanut 4 vuotta sitten ja se on ollut kyllä todella kovassa käytössä:)


Käväisin tänään ihan pikaisesti kaupassa ja mukaani lähti vielä yksi kokeilemisen arvoinen siemenpussi; ananaskirsikka toiselta nimeltään karviaiskoiso, tuttu koriste kakkujen päältä. Onko joku joskus kokeillut siemenestä kasvattaa? Minulla onkin tulevana kesänä kokeilussa sitten muutamia itselleni uusia tuttavuuksia, kiva nähdä kuinka onnistuvat,  riippuu toki paljon myös tulevan  kesän sääolosuhteistakin.


Mukavaa sunnuntaita!!

6 kommenttia:

 1. Ainahan se on mielessä. Se lomamatka. Onneksi sellainen on jo olemassa, niin on mukava odottaa. Hyvää matkaa sitten sinullekin, kun aika on.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kuin myös teille ja kyllä on niin mukavaa, kun on mitä odottaa:)

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat♥ Ihana kun on jotakin noin kivaa odotettavaa, lomamatkat on niin kivoja! Matkan suunnittelukin on mukavaa puuhaa ja kohteeseen tutustuminen! Vielä ei ole kesäloma suunnitelmia täällä tehty ja lomakin on vasta syksyllä:) Tuo ananaskirsikka on kyllä hauskannäköinen! Mukavaa talvipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman suunnitteleminen on kyllä kivaa ja tuttukin kohde tarjoaa valtavasti uutta ja ennen kokematonta ja monia koluamattomia paikkoja:)

   Poista
 4. Kesän reissujen suunnittelu piristää kummasti vielä vähän harmaata maaliskuuta! Uudesta kamerasta haaveilen minäkin, saa nähdä, koska kuvauskalusto tulee päivitettyä :)

  VastaaPoista
 5. Toisille iskee auto, asunto, laukku tms.kuume ja minulla on nyt tämä kamerakuume:) Matkojen suunnittelu tosiaankin on mukavaa.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos