Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Kasvun ihme ja pääsiäinen mielessä

Pienestä se toisinaan voi ilo olla kiinni, minulla se ilo liittyy rukolan itämiseen, kyllä!!! Kahdessa päivässä muovin alla rukolasalaatti oli putkahtanut pintaan:) Siemenpussissa kerrotaan, että kylvöstä korjuukelpoiseksi 3-5 vkoa, tämä oli iloinen yllätys. Vaikka en pidä lähipäivinä vallinneesta säätilasta, en sitten  niin yhtään, eilen aamulla satoi vettä ja maassa oli sohjoa, niin kyllähän tämä kevättä tekee, se on selvä se...tosin melko kipakat yöpakkaset palaavat ja päivisinkin on lupailtu pikkupakkasia, se sopii ja jos viikonloppuna sitten vaikka paistaisi.


Oletteko kokeilleet? tai lukeneet, että tomaatin voi saada itämään siivusta, tomaatin pitäisi olla kotimainen ja mielellään ylikypsä, koska kaikki tomaattiviipaleet eivät idä, sillä viljellyt tomaatit ovat yleensä hybridejä, jotka voivat olla steriilejä.

Tätä aijon ehdottomasti itsekin kokeilla:)

Tomaatti leikataan ohuiksi siivuiksi ja viipaleet laitetaan mullalla täytettyyn astiaan. Viipaleiden päälle laitetaan ohuelti multaa, jotta siemenet pysyvät kosteina. Myös siementen ympärillä oleva hedelmäliha auttaa siemeniä pysymään kosteina. Tämä voikin olla yksi hyvän itämisen salaisuus.
Istutus kannattaa säilyttää +25 asteessa, niin siementen pitäisi itää nopeasti.

Tänään tuo säätila alkoi näyttää jo vähän paremmalta  aurinkokin alkoi välillä pilkahdella, mutta oli aikas kova tuuli. Huomenna on sitten  maaliskuu puolessavälissä, tämä kevät etenee vauhdilla, vaikka ei vaihtelevissa sääolosuhteissa ihan siltä aina tunnu.
Kohta voikin alkaa sitten fiilistelemään pääsiäistä; rairuohot itämään ja vähän pääsiäiskoristeita, niin  saa vähän kevätfiilistä kotiinkin. Onko teillä tapana juhlistaa pääsiäistä; hyvällä ruualla, leivonnaisilla, ihanilla pääsiäiskukilla ja koristeilla? Minä pidän perinteistä ja pääsiäiseenkin niitä toki kuuluu,  mutta niistä vasta vähän lähempänä pyhiä lisää.


Keskiviikkoiltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos