Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Blogit, yhteistyö projektit ja imago

Eilen illalla tutustuin vähän tarkemmin bloggerin eri ominaisuuksiin ja mm.blogin teemoihin, väreihin, aseteluihin yms. Kun pari vuotta sitten ryhdyin itse bloggaamaan, olin aivan vihreä koko asian suhteen ja opettelin kaiken aivan alusta pitäen ( ja edelleenkin opiskelu jatkuu...) Mietin, että voisi olla kiva muuttaa kevääksi vähän blogin ilmettä, en kuitenkaan vielä ryhtynyt hommiin, vaan laitoin asian mietintään. Hassua miten sitä itsekin tottuu oman bloginsa ulkoasuun ja sen muuttaminen mietityttää, mutta toisaalta,  voisihan se olla kuitenkin myös piristävää.


Pohdin myös, että monilla bloggaajilla on muitakin sometilejä mm.blogin Fb-sivut, Snapchatti, Youtube ja Insta, itsellänikin on Instagram, jossa on  pääasiallisesti luontokuviani. Minulle riittää kyllä vallan hyvin tämä bloggaaminen, enkä koe tarpeelliseksi liittää muita kanavia blogiini, muutenkin mietityttää koneen ääressä vietetty ajankäyttö :) Kuinkas teillä muilla, onko teillä muita kanavia liitettynä blogeihinne?

My pics imago muutosko?

Olisipa mahtipontista, jos nyt blogin imagoa ryhtyisin kovasti muuttamaan, vaikkapa luontokuvauksesta fitness-ja hyvinvointi aiheiseksi...se vaatisi sitten jo bloggarin
itsensäkkin imago muutosta:) ajatella,  voisinhan minä tietysti treenata urheilukamat niskassa, kamera kaulassa ympäri maita ja mantuja ja ryhtyä jonkin sortin ituhipiksi...?! Siinäpä sitä olisi blogiin muutosta kertarysäyksellä oikein aimo annos.heh, heh hee:) Mutta tosiasiassa mistään ihan noin radikaalista blogin muuttamisesta ei todellakaan ole siis kyse!!Jos nyt mitään muutosta edes tulee?Blogihan luo lukijoille mielikuvia, sisällön, kuvien ja sen blogialustan kautta. Jokainen bloggaaja on varmasti blogia perustaessaan jo miettinyt millaisen ilmeen haluaa blogilleen, lisäksi on saattanut miettiä ja tehdä valinnan eri blogialustojen suhteenkin, valinnanvaraa riittää ja jokainen löytää varmasti mieleisensä. Usein saakin lukea, että jonkun blogi muuttaa sinne tai tänne.

Yhteistyö projektit

Osa bloggaajista tekee kaupallistayhteistyötä mainostamalla eri yritysten tuotteita blogissaan ja kirjoittamalla mm.tuotearvosteluja ja blogissa on kyseisen yrityksen tuotteiden mainoksia, tilauslinkkejä yms. Useimmiten bloggaaja saa joko rahallisen korvauksen ja/tai tuotelahjoja, näytteitä tms.kyseiseltä yritykseltä, Instagramissahan tämä on hyvinkin kannattavaa tuotteiden mainostajille omilla Instagran tileillään ; tuotelahjojen, rahallisen korvauksen ja matkojen muodossa. Moni tunnettu bloggaaja tai suositun Instagran tilinnpitäjä on viimeaikoina kertonutkin näistä yhteistyö projekteistaan ja siitä miten paljon yhteen postaukseen, kuvaan tai blogikirjoitukseen menee myös aikaa. Monet tekevätkin sitten blogiaan tai Instagramiaan näissä tapauksissa ihan ammattimaisesti, työkseen siis.

Oletteko itse tehneet kaupallisia yhteistöitä blogissanne ja jos olette, millaisia ja mitä mieltä, olitte niistä? Tiedän, että tämä on aihe josta puhutaan paljon, sekä puolesta, että vastaan, itse kuulisin mielelläni mitä mieltä te olette näistä.


Mukavaa sunnuntai iltaa!

2 kommenttia:

  1. Mulla ei ole mitään kaupallista projektia blogissani.
    Jotenkin tuntuis etten jaksais kokeilla sitä sun tätä juttua ja kirjoittaa tip top järjestyksessä kaikki tiedot.
    Olen alkanut blogin kirjoittajaksi ihan nollasta,ja vieläkin olen aika vihreä.

    VastaaPoista
  2. Tuija, minullakaan ei ole ollut koskaan mitään yhteistyöprojekteja blogissani.En ihan ymmärtänyt, mitä mahdat tarkoittaa minun jutullani kirjoittaa tip top järjestyksessä kaikki tiedot? Kuten kerroin postauksessani olen itsekin aloittanut bloggaamisen ihan alusta opetellen ja edelleenkin opettelen.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos