Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 6. maaliskuuta 2018

2 vuotta bloggaamista

Tänään on kulunut ensimmäisestä postauksestani kaksi vuotta, tuntuu aika kivalta. Iso nöyrä kiitos teille kaikille jotka seuraatte blogiani säännöllisesti ja myös kaikille satunnaisille vierailijoille. On ollut ilo huomata,  että tämän kahden  vuoden kuluessa blogiini on löytänyt myös monia uusia lukijoita. Blogin kirjoittaminen alkoi minulla siitä, että kiinnostuin bloggaamisesta ensin seurattuani muiden blogeja ja olin pohtinut miten voisin käyttää valokuviani ja yhdistämällä,  rakkaan harrastukseni, sekä bloggaamisen syntyi blogini My pics. Minulle tämä bloginnkirjoittaminen on puhdas ajanviete; mukava harrastus ja sellaisena tämä tulee varmasti jatkumaankin. Enpä olisi aloittaessani uskonut, miten monia mukavia ihmisiä blogissani vierailee ja teihin onkin ollut kiva tutustua blogin välityksellä ja useimmathan teistä bloggaavat myös itsekin.


Ilma on selvästikin muuttumassa, olisiko ne tämän  talven pakkaset nyt jäämässä taakse jo? Ainakin lunta/räntää on tulossa lisää ja sää muuttuu suojaiseksi loppuviikkoa kohden, toivottavasti ei nyt kuitenkaan vesisateeksi muutu, mutta eikös niin sanota, että uusi lumi, vanhan surma? Joten alkaisiko lumet nyt sitten sulaa jo pois? Jäille en tänä talvena itse enää usko meneväni ja toivottavasti muutkin ymmärtävät pysyä niiltä poissa! Joka kevät ja alkutalvi saamme lehdistä lukea niistä surullista surullisemmistakin hukkumisista, kun ihmiset eivät ymmärrä virtauksia, eri jäätyyppejä tai ovat suorastaan hullun rohkeita mennessään jäille, vaikka on kevätauringon ja lämpötilojen nousun myötä täysin järjetöntä änkeä niille enää!!
Minun pitäisi nyt saada hankittua sitä kylvömultaa, jotta pääsisin laittamaan tämän kevään ensimmäiset esikasvatusta vaativat siemenet multaan. Kaikenlaisten istutuspurkkien ja rasioiden kerääminen on myös jo aloitettu, luulen kuitenkin, että hankin myös sellaisen muovisen ihan sitä tarkoitusta varten suunnitellun, minulla on ollut sellainen aiemminkin, mutta siitä on jo aika jättänyt, Prismassa näytti  jo olevan sellaisia myynnissä montaa eri kokoa. Oletteko te innokkaita esikasvattajia, vai ostatteko keväällä taimet puutarhalta? Vaikka muovitonta maaliskuuta vietetäänkin, niin on monia kovin tarpeellisiakin juttuja, jotka valitettavasti on valmistettu muovista:(


Kuinka moni teistä on kiinnittänyt huomiota, että maaliskuuta siis vietetään muovittomana??
Muoviroskan määrä maailmassa on hälyttävä ongelma: muovia päätyy valtavia määriä kaatopaikoille ja vesistöihin. Kierrätyksellä on tärkeä rooli, mutta ensisijaista olisi vähentää turhan kertakäyttöisen muovin kulutusta. Meistä jokainen voi tehdä tämän asian eteen parannuksia omassakin arjessaan. Älä pakkaa kaupassa tuotteita muovipussiin,  osta hedelmiä ja vihanneksia varten kestopussi,  kanna mukanasi myös kangaskasseja joihin pakkaat ostoksesi, älä käytä tuotteita, joissa on pienen pieniä muovihippusia mm: kuorintavoiteissa, hammastahnoissa, sekä fleecekankaissa, sekä urheiluvaate materiaaleissa. Jos  mietit vaikkapa viikon roskamäärä perheessäsi ja sitä kuinka suuri osa siitä on erilaista muovia, pakkauksia, kääreitä, pusseja, pulloja, lounaslaatikoita, ja erilaisia rasioita!! Eläimet luonnossa kärsivät  muovijätteestä paljon ja se kuormittaa luontoa erityisen paljon. Kannattaa miettiä hetki asiaa ja tehdä asian hyväksi edes pieniä korjsusliikkeitä arjessaan.
Muovitonta maaliskuun jatkoa!


4 kommenttia:

  1. Onnea 2-vuotiaalle! Yritän vähentää kulutusta yleensäkin. Vaikea selittää kaverille, että en halua kotiini mitään lisää. En edes vanhoja, käytettyjä tavaroita kirppikseltä.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos:) Jokainen pystyy varmasti vähentämään kulutustaan.

    VastaaPoista
  3. Onnea ihanalle 2-vuotiaalle <3 Upeita kuvia jälleen :) Hyvä, että kulutukseen kiinnitetään huomiota. Muovia tosiaan tulee aivan järkyttävät määrät joka asiasta!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos