Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Valokuvaus talvella ja talvisia kuvia

Moni on vietyänyt talvilomaansa viime päivinä tai on aloittelemassa omaansa ja lomillahan tulee usein ikuistettua lomamuistoja kuviin. Muutama asia on hyvä muistaa, kun lähtee kuvaamaan liikunta aktiviteetteja; mäenlaskua, hiihtoa, luistelua tai lähes mitä tahansa liikuntaan liittyvää ja on kirkas aurinkoinen päivä. Pysty asennosta kuvaaminen ei välttämättä ole paras asento kuvaamiseen, mene vaikkapa  polvillesi tai kyykkyyn, kiinnitä kirkkaana kuvauspäivänä vastavalosuoja kameraasi, tarkista kamerasi säädöt, onhan aurinkoisen päivän asetukset valittuna?  Mieti hieman taustaa kuville, jos kuvaat useampaa ihmistä samaan aikaan pyydä heitä asettumaan vaikkapa jonoon, rinnakkain tai lähtemään suoritukseensa hieman edellä lähtevän jälkeen, voit ottaa kuvia myös liikkuvan kuvan asetuksilla.Ota useita kuvia ja saat hauskan sarjan suorituksen eri vaiheista.Muistathan myös ladata kameran akun ennen kuvaamaan lähtemistäsi pakkaseen, akun kesto ei ole kireässä pakkasessa välttämättä yhtä kestävä kuin ns. normaaliolosuhteissa.
Tämä helmikuun viimeinen sunnuntaiaamu ei valjennut yhtä upeana, kuin  eilinen lauantai, mutta pakkasta on vähemmän kuin eilisaamuna,  joten ellei ole kylmää viimaa, tulee tästäkin ihan mukava ulkoilupäivä. Mietiskelen, että minne sitä tänään suuntaisi kameroineen? Taidanpa kävellä ihan suhteellisen lähellä kotia,  yllättävänkin paljon sitä vaan voi löytää kuvattavaa ihan kotinurkiltakin. Ilma on lauhtunut ihan huomattavasti, mittari näyttää enää nippanappa -6C?! Ja alkuviikkoon on sitten  kuitenkin taas luvattu erittäin kireää pakkasta?


Sään lauhtuminen saa aikaan näin komeita jääputouksiaTuntuu kyllä aikas hienolta, että torstaina on jo maaliskuu, niin pitkä on ollut tämä talvikausi, ensin synkkääkin synkempi syksy, marraskuu oli loputon musta aukko, joka tuntui vain jatkuvan ja jatkuva, kunnes lopultakin joulukuu ja joulun odotus taas piristi ja toi iloa, vuoden vaihde ja uusi vuosi ja alkuvuosi meni jotenkin nopeasti ja lopulta saatiin sitten tämä talvikin ja maalikuussa voi antaa jo tilaa keväisille ajatuksille ja pääsiäinen suo pikku paussin ja sitten vain ajatukset jo kevääseen. Joko talvi alkaisi riittää, vai joko kevät on hiipinyt mieleesi?
Tänään kävelyreittini varrella sain ihastella myös talvista taidetta:)
Pirtsakkaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä kuvaus vinkeistä!
    Kyllä kieltämättä pikkuisen, ihan vain pikkuisen, kevät on jo ollut ajatuksissa. khih. Ei vain, kevään odotus on ollut valtava ja tuntuu mahtavalta siirtyä kohta maaliskuuhun <3
    Ihanaa uutta viikkoa Sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten upeita kuvia! Olipas hienoja jääputouksia ja tuo pakkastaide on kyllä kaunista! Mukavaa talvista alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos