Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 26. helmikuuta 2018

Talvisia ulkopuuhia

Nyt kun saamme "nauttia" tai sietää pakkasia ihan miten kukin asian mieltää ja  luntakin riittää,  niin on kiva puuhastella juttuja, joita ei muina vuodenaikoina, kuin talvella voi toteuttaa. Ellet vielä ole tänä talvena tehnyt jäälyhtyjä, niin ryhdypäs toimeen, sillä puuha on kivaa ja palkitsevaa!  Ämpäri, erilaiset astiat, purkit ja kakkuvuuat käyvät hommaan tosi hyvin, kunhan pitävät vettä ja kestävät pakkasta. Monissa kodeissa ostetaan leikkokukkia talvikauden piristykseksi ja jos niitä, ystävänpäivästä, synttäreiltä tai muilta juhlilta tai ihan vaan omaksi iloksi ostetuista kukista on jo hieman aika jättänyt sopivat ne jäälyhtyjen koristeiksi aivan erinomaisesti.
Homma on hyvin yksinkertaista: Täytä astiat vedellä ja laita kukkia, lehtiä ja halutessasi vaikkapa vesi-tai elintarvikeväriä veden joukkoon, niin saat värillisiä lyhtyjä ja jätä  astiat pakkaseen jäätymään. Mikäli astia on iso ja haluat laittaa kynttilän valmiiseen lyhtyyn, älä anna esim. ämpärin jäätyä kovasa pakkasessa liian kauaa, koska silloin ämpäriin ei tietenkään jää keskelle aukkoa kynttilää varten, vaan vesi ehtii jäätyä ämpärissä kokonaan.

Suojalumen aikaan moni harmittelee loskaa ja kokosteutta/märkyyttä, mutta silloinnjuuri on ihan paras aika tehdä kynttilälyhtyjä lumipalloista, rakentaa upeita lumilinnoja, lumiukkoja, hevosia, lohikäärmeitä tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan. Puutarha,  piha, pihastien reunustat, ulko-oven vierusta näyttävät vielä kun on iltaisin pimeää,  lyhtyjen valossa tosi kauniilta, kunhan muistaa myös huolehtia turvallisuudesta kynttilöiden kanssa.
Itse tein kakkuvuokaan jäälyhdyn, koristeeksi laitoin ystävänpäiväksi saamani ruusut, jotka muuten olisivat jo päätyneet roskiin, mutta saivat ihastuttaa lyhdyn koristeina vieläkin pidenpään. Lyhty oli jäätymässä noin vuorokauden ja vuoka lähti hyvin irti, kun päästin ihan hetken kuumaa vettä sen päälle. Hieman jouduin kikkailemaannruusujen kanssa, jotta sainnne pysymään vuuan pohjalla, koska necpyrkivät nousemaan välittömästi ylös, laitoin muutamia jää/lumikokkareita kukkien päälle ja ne painuivat juuri sopivasti kohti pohjaa, että jäätyivät kivasti vuuan keskikohtaan.☆Mukavaa & aurinkoista viikkoa☆

6 kommenttia:

 1. Kaunis tuli!! Ostan aika harvoin leikkokukkia! Eikä tuo nyt talviloman kunniaksi hankittu pinkki tulilatva taida tykätä tuosta! :) Sitten pitäisi viihtyä pihalla, että noita näkisi, enkä mä oikein talvella siellä viihdy! Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh...tulilatvaa en lähtisi tähän hommaan tuhoamaan!:)

   Poista
 2. Miten ihana idea, upean näköisiä nuo jäätyneet ruusut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ruusut jäätyi kyllä kivasti ja tulevat hyvin muotista esiin.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos