Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Talven viehätys

Nyt on ollut muutamia kerrassaan hurmaavia talvipäiviä, lunta etelää myöden, pakkasia ja aamuisin jo selkeästi valoisampaa...lumi narskuu kivasti kenkien alla joka askeleella ja auringon nousut on kerrassaan hurmaavia...ja  mikä ihan parasta kevättalvea tässä kai voidaan sanoa jo vietettävän:) Luonto on kyllä huippukaunis
Ja aurinko saa hanget hohtamaan.Töissä istumme aamuisin ihailemassa auringon nousua ja päivällä hakeudumme ikkunan ääreen lounastamaan, jotta saamme valohoitoa ja ihanan näköalan meren jäälle, missä jotkut onnekkaat viettävät vapaapäivää ja nauttivat huikean hienosta talvisäästä.
Eilen uutisissa muistutettiin, että pikkulinnut kärsivät kovista pakkasista, mutta säännöllisellä ruokinnalla niistäkin useimmat kuitenkin pärjäävät. Viikonlopulla seurailin maaseudun lintulaudan vierailijoita, mutta kovin oli vähänlaisesti lajeja. Talitintteja ja pari viherpeippoa, valtava parvi naakkoja, ei tosin lintulaudalla ruokailemassa, vaan sähkölangoilla ja koivuissa ja käpytikka hakkaamassa katuvalo tolppaa, kuinkas muuten, mistä mahtaa johtua, että ne niitä viehättävät??
Sää suosii myös etelä-Suomen talvilomalaisia, jos talvilajit kiinnostavat voi niistäkin nauttia nyt täysin siemauksin, vähän harmittaa etten omista suksia.Tykkäisin hiihtää ja olinkin muutamia vuosia sitten jo ostamassa itselleni suksia, mutta luovuin ajatuksesta, kaiketi siksi, etten uskonut etelän talviin, enkä oman innostukseni sitten kuitenkaan jatkuvan. Nyt toivon, että tämä säätyyppi  jatkuisi myös viikonloppuna, jotta pääsisi nauttimaan ulkoilusta ja kuvaamisesta.


Vaikka tämä valkoisuus ja auringonnvalo saavatkin mielihyväkeskuksen hyrräämään, niin kyllähän se kevään odotus alkaa jo kolkutella mieltä, niin ja ne idätys/ istutus puuhat, sain ystävättäreltäni siemeniä ja johan niitä oli heti joulunpyhien jälkeen jo marketeissakin, josta silloisessa postauksessani mainitsinkin. Ne idätyslaatikot ja siemenpussit kyllä saivat minutkin jo silloin vähän innostumaan:)


Tällaiset säät saavat aikaan myös hienoja haloilmiöitä.Tänä aamuna auringon nousun aikaan jään, lumen ja auringon vaikutuksesta meren jäälle tai oikeastaan rannan tuntumaan ilmestyi  ikäänkuin pystysuora kaksivärinen "sateenkaari."


Aurinkoisia päiviä kaikille:)

5 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia oot ottanut. Meillä on ollut myös kylmää mutta päivisin paistaa aurinko.

  VastaaPoista
 2. Miksi se onkin niin, että jos aurinko paistaa talvella, niin sitten myös pakkanen paukkaa? Siinä ja siinä mun kestorajoilla mennään tuon pakkasen kanssa. Ihan sama kaksi päivää töitä ja sitten loma.

  VastaaPoista
 3. On nämä sinun kuvat aina vaan niin huippuupeita:)♥ Niin kaunista katsottavaa, kyllä silmä lepää! Täällä oli aamulla -22 ja tuntui kyllä niin vilakalta kun Zeuksen kanssa ulkona käväistiin:) Kaunista talvipäivää♥

  VastaaPoista
 4. Huikean hienoja kuvia! :) Minuakin on aina ihmetyttänyt nuo puhelinpylväitä hakkaavat tikat.

  VastaaPoista
 5. Oli kauniit kuvat. Ja kauniit on ollut helmikuun päivät. Tänään juuri mietin, että en näin kaunista talvea muistakaan. Jäät kantaa. Pakkanen puree. Aurinko hellii. Ja minulla alkoi LOMA!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos