Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 9. helmikuuta 2018

Sitten kun itse ei enää kykene

Ei voi muuta todeta, kuin että kyllä on säätilat tämän vuoden aikana vaihdelleet...kireähköltä pakkaselta lähes suojasäähän, vettä, lunta, räntää, tuulta ja tuiskua...tekee kevättä, olen kuullut sanottavan:) Viikko on lipunut jotenkin rivakasti, helmikuu porhaltaa eteenpäin ja edessä on viikonloppu, ei siinä mitään, se on oikein mukavaa. Onkos sinulla viikonlopulle jo jotakin suuniteltuna?


Mutta ei minun tarkoitukseni kyllä, ollut säästä tai tulevasta viikonlopustakaan ryhtyä sen enemmälti postaamaan, vaan jostakin ihan muusta. Ajattelin kirjoittaa monia koskettavasta asiasta tai ainakin aiheesta, joka on monille tuttuakin tutumpi, tavalla tai toisella. Nimittäin  oletko omasta mielestäsi joskus ajautunut tilanteeseen jossa vilpittömästi  ja pyyteettömästi haluat auttaa, mutta toinen tai toiset eivät joko ymmärrä, halua ymmärtää tai eivät koe asiaa taholtasi välttämättömäksi tai aiheelliseksi, eivätkä ole auttamisesta, välittämisestäsi tai puuttumisestasi" mielissään?? Eivät koe tarvitsevansa kenenkään taholta asioihinsa puuttumista.Jokainen haluaa toimia itsenäisesti ja päättää omista henkilökohtaisista asioistasn itse, ja niin toki aikuisen kuuluukin, mutta joskus elämässä tulee tilanteita, että apua, puuttumista tai ohjausta tarvitaan jonkun ulkopuolisen, läheisen tai sukulaisen toimesta. Avun, ohjauksen tai asioiden hoidon osapuolen saattaa olla hankalaa ymmärtää olevansa tällaisen avun-auttavan käden ojennuksen tarpeessa, apu voi asianosaisesta tuntua turhalta, omiin asioihin puuttumiselta, jopa holhoamiselta. Miten sitten auttajan ja asianosaisen tulisi saada lopputuloksesta molempia tyydyttävä loppuratkaisu?Hienotunteisuus ja itsemääräämisoikeus ovat tässäkin asiassa kaiken a ja o. Ei kukaan varmasti halua luopua asioidensa hoidosta itsenäisesti ja kun kaikesta ei enää pysty, jaksa tai osaa selviytyä, on jonkun muun aika astua apuun. Vaikeista ja surullisista asioista on hankala alkaa puhumaan läheistensä kanssa, mutta se olisi todella, todella järkevää. Monia asioita on ilman osapuolten sopimuksia, lakimiehiä ja/tai maistraattia mahdotonta saada hoidettua. Tietosuoja asiat ovat todella tiukassa valvonnassa ja hyvä niin.


Kun asiat siitten tulevat ajankohtaisiksi ja usein niin käy salakavalasti ja yllättäen, aiheuttavat ne eittämättä tunneryöpyn, miten tästä selvitään, mistä löytyy apua, mistä saa totuudenmukaisia neuvoja? Avuttomuus, epätoivo, pelko, suru, jopa viha olosuhteita kohtaan voi nostas päätään. Apua, neuvoja ja tukea on onneksi tarjolla ja saatavilla, kunhan asioista ottaa selvää ja netistä löytyy paljon tietoa, myös eri järjestöt, kaupunkien terveyspalvelut, potilasjärjestöt ja Kela auttavat alkuun. Meistä kenelle tahansa voi tulla nämä asiat jossakin vaiheessa elämää ajankohtaisiksi ja vanhetessamme ne saattavat olla joskus edessä itsellämmekin.Välitetään toisistamme & Hyvää viikonloppua!!

2 kommenttia:

  1. Nuo osaavatkin olla hankalia kuvioita. Ja hyvin raastavia!
    Upeita kuvia olet jälleen ottanut. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Tärkeä aihe, johon tosiaan liittyy vaikeita kuvioita. Hyvä, että otit asian esille. Todella kauniit kuvat! Mukavaa viikonloppua sinulle! P.s. blogissani on käynnissä kiva hemmottelupaketin arvonta:)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos