Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 2. helmikuuta 2018

Rakkaus

On se vaan hienoa, että ihmiset voivat yli 30 vuotisen yhteiselon jälkeenkin aidosti olla edelleenkin rakastuneita, puhua toisistaan todella koskettavan kauniisti ja nauttia yhteiselostaan, moni ei tänä päivänä voi. Erotilastot eivät ole kaunista katseltavaa. Yhteiselo ja ihmissuhteet ovatkin taitolaji, tuskinpa niistä kukaan ihan voittajana selviää, mutta jos useamman vuosikymmenen, niin onhan se nyt saavutus, vai mitä??


Jokainen tietää niitä ikävästikin päättyneitä rakkaustarinoita, eikä kukaan varmasti toivo itselleen tai läheisilleen käyvän niin, mutta niinkin  kuitenkin voi käydä. Syyt ja seuraukset niistä voivat rikkoa jotakin, mikä ei kaikkien kohdalla korjaannu ehkä milloinkaan. Kliisee "kasvoimme erilleen" on kaikille tuttu julkisesti lehtien palstoilla puitujen erojen yhteydestä.Vieraita eivät ole nekään tapaukset, joissa rakkaus on vain loppunut,  syystä tai toisesta.


Shokki ja yllätyserotkin puhuttavat...näissä tapauksissa toinen osapuoli saattaa olla täysin tyytyväinen parisuhteessa ja toinen olla ollut tyytymätön iät ja ajat?! Jos parisuhteessa ei puhuta ja tuoda esiin asioita ja ongelmia, jotka suhdetta kuormittavat, eikä asioille yritetä yhdessä tehdä jotakin, voi edessä olla kriisi, mikä pitkään jatkuessaan voi johtaa välirikkoon, tai lopulliseen eroon. Ainahan ero on iso asia ja ja joskua aivan varmasti myös ainut ja oikea ratkaisu.


Kahden ihmisen suhde voi olla tuokio, hetki, kohtaaminen, tai vuosia, vuosikymmeniä pitkä yhteinen taival-elämä ja niistä jokainen merkityksellinen ja tärkeä asianosaisille. Me ihmiset ajattelemme asioita jokainen omien taustojemme ja kokemustemme pohjalta. Joku kokee elämänsä aikana vain yhden ainoan ainutkertaisen rakastumisen ja parisuhteen, joku toinen useamman ja joku ei ehkä edes sitä yhtä.


Kun kaksi ihmistä kohtaa, ihastuu, rakastuu ja aloittaa yhteiselämän on haaveet, toiveet ja tulevaisuus avoinna, voi onnistua tai epäonnistua. Voi selvitä voittajana ja saada ihanan kumppanin, sielun sellaisen, vaikka sanotaanhan sitä, että vastakohdatkin täydentävät toisiaan. Yltiöromanttiset haaveet,  epärealistiset odotukset, kiire, itsenäisyyden ja vapauden kaipuu tai elämän realiteetit saattavat rasittaa parisuhdetta,  elämän haasteet, vastoinkäymiset, sairastumiset ja joskus jopa kuolema voivat johtaa tragedioihin ja päättää suhteen.


Rakastuminen ei katso ikää;  nuoret, aikuiset ja seniorikansalaiset rakastuvat ja sehän on ihanaa. Jokainen varmasti toivoo itselleen kumppania, harva haluaa elää elämäänsä yksin, ihmisillä on kaipuu toisen luo, kokea itsensä rakastetuksi, hyväksytyksi  ja tärkeäksi jollekulle ja saada itse osoittaa rakkautta.


Vuosien vieriessä asiat helposti  arkipäiväistyvät, unohtuvatkin,  ei ehkä enää sanota rakastavansa, mitäpä sitä päivänselvää asiaa jankuttamaan? Ei osoiteta hellyyttä koskettamalla, halaamalla, kädestä pitämällä, katseilla, suukoilla tai kauniilla sanoilla.

Jospa tänä viikonloppuna soisi muutaman ajatuksen menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen ja miettisi, onko oma suhde sellaisella tolalla kuin toivoisit sen olevan? Voisiko toista huomioida enemmän, osoittaa hänen olevan tärkeä ja myös kertoa sen hänelle. Juuri tänä viikonloppuna voisi olla hyvä hetki puntaroida tätä tärkeää asiaa, eikä pitää mitään itsestäänselvyytenä tai kuvitella toisen kyllä tietävän asioita sanomattakin.

♡Ihanaa viikonloppua♡

2 kommenttia:

  1. Ajatuksia herättävä, kaunis postaus♥ Ihanat kuvat!! Kiitollinen saa olla pitkästä parisuhteesta, siitä että ensinkään saa jonkun kanssa jakaa ne elämän ilot ja surut! Töiden, kodin, perheen kasvaessa jää se yhteinen aika välillä kovin vähäiseksi, sekin tuo omat haasteet parisuhteisiin. Pitäisi vaan useamman muistaa kertoa kuinka tärkeä se oma puolisko onkaan ja kuinka paljon häntä arvostaa.. Täytyykin mennä heti sanomaan:) Oikein ihanaa viikonloppua sinne myös♥

    VastaaPoista
  2. Moneen asiaan yhdyn kanssasi, hyvä kirjoitus, kiitos.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos