Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 27. helmikuuta 2018

Keittoa ja sämpylöitä tiistaihin

Täällä "ehtoinen emäntä" teki töistä tultuaan  linssikeittoa ja pyöräytti päälle vielä sämpylöitä, kun hommaan on aikaa, ja voi puuhastella on ruuanlaitto ja leipominen on ihan mukavaa. Mutta väsyneenä ja kiireessä ruuan taikominen nopeasti pöytään ja puhekkin leipomisesta saa käyrän nousemaan aika korkealle. Mikä siinäkin mahtaa olla, että kiire saa ärtyisäksi,epävarmaksi ja usein ne pahimmat puolet itsestä esiin??Näillä pakkasilla lämmin keitto on kyllä hyvää ja vastapaistettujen sämpylöiden tuoksu on aika huumaava. Meillä syödään aika paljon leipää, netti on  pullollaan ihania reseptejä ja jos totta puhutaan itse leipomalla varmasti säästääkin jonkun verran. Ja tuttuihin resepteihinsä voi hakea vaihtelua, lisäämällä taikinaan siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, leseitä, kaurahiutaleita juuresraasteita, jogurttia, yrttejä ja eri mausteita kannattaa kokeilla myös eri jauhoja.


Olettekos te jauhopeukaloita vai tykkäättekö enemmän kokkailla? Tuntuu, että leipominen ja ruuanlaittaminen on tänä päivänä kovassa kurssissa, niin monet sitä harrastavat...osa olosuhteiden pakosta, osa kokeilun halusta, osa hifistelee ja sitten on ne arjen pyörittäjät; kun syyä pittää:) tv pursuaa erilaisista kokkiohjelmista ja ne ovatkin  suosittuja. Matkailu on saanut suomalaiset rohkeasti kokeilemaan vähän eksoottisempiakin keitoksia ja lähikaupasta löytyy maustehyllystä muutakin keittoon heitettäväksi, kuin perus suola ja pippuri.Suomalaisten ruokailutottumukset ovat muuttuneet ihan huikeasti muutaman viime vuosikymmenen kuluessa.


Onhan meillä jo koulussakin valittavissa kotitalous, jossa jollekulle saattaa syttyä kipinä ruuanlaittoon. Tv:n erilaiset kilpailut ruuan valmistuksen ja leipomisen ympärillä innostavat myös monia kokeilemaan jotakin uutta ja erilaista.

Makoisia kokkailuja!

4 kommenttia:

 1. Sämpylät näyttää niin hyviltä! Juuri uunista otetut herkku lämpimäiset on kyllä niin hyviä, keitotkin on niin herkkua talvipakkasilla:) Kaunista talvipäivää❤

  VastaaPoista
 2. Oih, ihanan näköistä! Olen vähän kausi-kokkeilija. Joskus on kiva laittaa ruokaa ja leipoa, mutta ei tosiaan joka päivä. Meilä onneksi HerraMies on innokas ja hyvä kokki, joten jaamme ruuanlaitto vastuuta. Minä teen arkena, kun mies on töissä ja hän sitten vkl.na :)
  Ihanaa maaliskuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin, ei aina nappaa tuo ruuan laittokaan ja ihanaahan se on päästä toisinaan valmiiseen pöytäänkin.Hyvää kevätkuukautta sinnekin; maaliskuuta!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos