Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 3. helmikuuta 2018

Ajattelemisen aihetta lauantaille

Vähän alkaa jo itseänikin naurattaa, kun lähes jokaisessa postauksessani puhutaan säästä ja täytyy kyllä tänäänkin todeta, että eipä tämä sää nyt ihan sitä ollut mitä toivoin! Siitä huolimatta minun oli päästävä kävelylle, eikä sää nyt mitenkään kamalakaan ollut; vähän pakkasella, ikävä viima, kun sopivasta suunnasta sattui tuulemaan ja harmaa yleisilme koko päivän. Tästä huolimatta tuli tehtyä ihan kelpo kävelylenkki, sää vaikutti myös siihen, että lauantain aamupäivä ei ollut innostanut ulkoilijoita ulos, ruuhkaa ei ollut, rannalla tai kävelyteillä. Vapaapäivinä haluan ulkoilla, koska viikolla sitä ei iltaisin talviaikana tule juurikaan tehtyä.


Luonnosta voi olla vaikeaa oikein löytää kuvattavaa näin sydäntalvella ja koko hommaan tuo lisä haastetta myös vähäinen valon määrä. Tänään mietin rannalla kävellessäni, miten paljon enemmän kesäaikaan tuntuu löytyvän kuvattavaa, tosin olen niin monia kertoja kolunnut tuota rantaa kameroineni, että ihme ylipäätään löytää sieltä enää mitään kuvattavaa. Lintujakaan siellä ei näy, ihanaa kun kevät saapuu ja rannat täyttyvät pesivistä linnuista taas. 


Lepakkopönttö


Tälle rannalle, jossa käyn kävelemässä oli tarkoitus rakentaa hotelli tai myöhemmin, kun hotellihanke peruuntui puhuttiin 18 kerroksisen asuintalonkin rakentamisesta, kumpikaan hankkeista ei onneksi ole toteutunut ja alueen lepakkoyhdyskunta lienee ainakin osasyy tähän, joku tai jotkut selvästikin haluavat suojella näitä harvalukuisia rannan asukkeja tarjoamalla niille näitä pönttöjä, sillä näin näitä rannan puissa useampia. 


Eilen uutisissa kerrottiin mikromuovien haitallisuudesta ja kotimaisen Pirkka tuotesarjan tuotteista kyseinen aine onkin jo poistettu, Ruotsissa mikromuovien käyttö on kosmetiikassa jo kielletty. Mikromuovia on mm. Hammastahnoissa, suihkushampoissa ja erilaisissa ihon kuorintavoiteissa, ja sitä irtoaa pestessä mm. Fleecevaatteista ja teknisistä urheiluvaatteista. Lopulta nämä saasteet kulkeutuvat vesistöihimme ja lintuihin, kaloihin ja sitä kautta lautasillemme, tiesitkös tätä??Millaisia luonnonsuojelullisia, eko tai muita tärkeitä tekoja teet omassa arjessasi, tai teetkö?

Mukavaa lauantai Iltaa!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos