Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Sunnuntain mietteet ja lisäaikaa leikkokukille

Sunnuntai; aamusta mietin, että onpas mukavaa, kun on vielä yksi kokonainen päivä vapaata ja voi tehdä ihan mitä haluaa.Tykkään viikonlopun kiireettömistä aamuista, kun  voin kaikessa rauhassa nauttia aamiaista, lukea lehdet ja vain olla ilman, että pitää tuon tuosta vilkuilla kelloa. Koitan myös keksiä mitä tänään tekisin, eilen tuli ulkoiltua, joten tänään voisi käydä vaikkapa ostoksilla, mutta toisaalta...tapaan huomenna ystävääni töiden jälkeen ja voin hyvin hoitaa mielessäni olevat ostokset silloinkin, joten mitä siis tekisin tänään?Arkiaamuisin olen aika nopea aamutoimissani ja yritän jo edellisenä iltana helpottaa seuraavaa aamuani, joten pyrin laittamaan eväät valmiiksi seuraavaa päivää varten jo edellisenä iltana, laitan myös kahvinkeittimeen veden ja kahvit valmiiksi ja etsin seuraavan päivän työpäivän vaatteet, ettei tarvitse aamulla enää miettiä epätoivoisesti;  mitä laittaisi päälleen. Nousen myös usein jo ennen herätyskellon tai puhelimen herätystä. Näillä yksinkertaisilla konsteilla saan nipistettyä aamun kiireestä pois terävimmän kärjen.


Kävelen aamuisin bussipysäkille pimeässä, siis nyt kun vielä varhain on pimeää,  mutta luin juuri tänään, että joulusta päivä on pidentynyt jo tunnin!!jeee....kevättä kohti siis mennään jo ja tammikuu onkin pitkällä, linnut ainakin  ovat jo selvästi huomanneet valoisuuden aamulla lisääntyneen, niin  kovasti ne jo visertelevät, olettekos kiinittäneet siihen huomiota?
Tuleva viikko onkin säiden puolesta ainakin ennusteiden mukaan varsin mielenkiintoinen...ensin melko kovaa kiristyvää pakkasta ja heti perään vesisadetta ja reilusti plussakeliä!! Taitaa täältä ainakin lumet siis lähteä. Asiasta kuudenteen tuli muuten mieleeni, että kun tulppaanikausi on taas alkanut, niin  joskus käy leikkokukkia ostaessa niin, että ne alkavat melko nopeasti kasvattaa vartta, kellastuttaa lehtiään, tai varsi on mennyt poikki paketissa tai muuten vaan kukat alkavat nuukahtaa, silloin kukille voi saada vähän lisäaikaa, kun asettaa ne vaikkapa laakeaan sylinterimaljaan, tms ja muista toki leikata kukille uudet imupinnat, saat kauniin ja ilmeikkään pöytäkoristeen vieä muutamaksi päiväksi.Jos kotoa sattuu vielä löytymään kelluvia kynttilöitä voi ne lisätä malja-asetelmaan ja voilaaa!!! Sinulla on aikas kiva pöydän katseenvangitsija tehtynä jo melkein roskiin päätyneistä kukistasi:)


Tulppaanit on kyllä kauniita♡Ihanaa sunnuntaita!!

2 kommenttia:

  1. Kyllä linnut jo laulelee ja päivä on pidentynyt. Huomenna meillä laskee aurinko klo 16.02. Herään klo 6 ja lähtö pihasta on klo 7.30. Työmatka on siis puolisen tuntia. Olen tarvittaessa nopea lähtijä, mutta sellainen rauhallinen aamu vaan on paljon mukavampi!

    VastaaPoista
  2. Tuollaiset kiireettömät aamut on sitten mukavia♥ Minusta on kiva ottaa aina kunnolla aikaa niinä aamuina kun pitää herätä töihin, sitten rauhassa syödä aamupalaa ja vaihtaa aamukuulumiset muiden mökin asukkaiden kanssa..jos sattuvat olemaan hereillä:) Hauska idea nuo tulppaanit laakeassa maljassa ja tosiaan tuohon muutama kelluva kynttilä niin olisipa kaunis♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos