Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 30. tammikuuta 2018

Rakkaudesta yrtteihin, vihanneksiin ja kukkiin

Sain eilen työkaveriltani vuoden ensimmäisen Viherpiha lehden. Vuoden alussa
puutarhalehdissä on ihania kuvia ja artikkeleita toinen toistaan ihanimmista ideoista mitä erilaisimmille pihoille, puutarhoille ja parvekkeille. Vielä kun on pakkasia ja lunta maassa on kuitenkin jo aika miettiä tulevaa viljelykautta ja puutarha-ja pihahommia. Moni suunnittelee pitkänkin ajan millaisen pihan, puutarhan tai parvekkeen istutuksineen itselleen haluaisi. Hakee ideoita, netistä, vierailemalla erilaisissa puutarhoissa ja pihoilla, palkkaa suunnitelijan tai jonkun muun alan ammattilaisen hoitamaan homman tai ryhtyy ennakkoluulottomasti itse hommiin.


Selailin lehteä, tutustuin sen eri artikkeleihin, tutkin kuvia ja...no...innostuin, ihastelin ja opin paljon uutta monista puutarhaan, pihaan ja kasveihin liittyvistä asioista. Lehti on mielestäni varsin laadukas, monipuolinen ja informatiivinen. Lehti sisältää paljon ideoita ja vinkkejä, sieltä löytyy tietoa alaan liittyvistä tapahtumista ja tietoa mitä puutarhassa kulloinkin pitäisi muistaa tehdä eri vuodenaikoina.

Chilien kasvatus on viimevuosina noussut harrastelijoiden keskuudessa todella suosituksi ja eri lajikkeiden siemeniä vaihdellaan alan harrastajien toimesta ympäri maailmaa, tässä numerossa vinkit myös chilien kasvatukseen. Lehden ideat ovat toteutuskelpoisia; tässä uusimmassa lehdessä on vinkki akvaariokasvien käyttämisestä huonekasveina laiskoile kastelijoille, komposti kotiämpärissä, josta saat jatkossa multaa! Lehdessä pureudutaan myös uusimpiin pihatrendeihin, ekologiseen putarhan hoitoon, pihasuunnitteluun, vesiaiheisiin, ilmakasveihin ja voit lähettää lehteen mieltäsi askarruttavan kysymyksesi joihin asiantuntijat vastaavat.


Seuraava lehti, joka ilmestyy 21.2 esitellään lehden takakannessa ja se vaikuttaa ihan yhtä kiinnostavalta kuin tämäkin numero. Siinä on juttua ainakin huonekasveista, Ahvenanmaalaisesta tulppaanipihasta ja vinkkejä varjossa viihtyvistä kasveista.

Joten kevään ja puutarha, sekä kasvi innostuksen siivittämää helmikuuta nyt sitten vaan meille kaikille:) Viikonlopulla Prismassa käydessäni alkoi omassa päässänikin kyllä kieltämättä vähän kevätpuuhat jo kutkuttaa. Nimittäin jo näin tammikuussa Prismassa oli hyvä valikoima idätys-ja istutuslaatikoita ja ruukkuja, kattava valokoima hyötykasvien ja juuresten, sekä kukkien siemeniä ja nekös minua alkoivat kiinnostaa...maltoin kuitenkin vielä mieleni.Olen kokemuksista oppinut, että ilman kasvilamppua, kasvihuonetta ja autotallia tai  muuta lämmintä varastotilaa on kasvien idättäminen ja esikasvatus kuitenkin melkoisen hankalaa, mutta ah niin kivaa:)


Jos ja kun siemenet itävät, pitäisi ne saada siirrettyä esikasvatus ruukkuihin, joten tilaa tarvitaan, pitäisi olla  myös riittävän lämmintä, mutta sitten taas kasvu pyrähtää ja taimista tulee pitkiä, mutta honteloita ja kun vihdoin koittaa se ihan oikea kevät, jolloin voi alkaa totuttelemaan pikkuhiljaa kasveja ulkoilmaan, tuuli katkoo taimet, aurinko saa hennot taimet nuukahtamaan tai unohdat nostaa kasvit sisään ja ne paleltuvat...ja siinä meni viikkojen työ hukkaan, ei kivaa, eikä palkitsevaa.

Mutta, ei kannata lannistua...jos ei ole tiluksia, voi pikku pihalla tai parvekkeellakin kasvattaa vaikka ja mitä; Kesäkukkia, yrttejä ja vaikka tomaatteja kaikkien näiden hyviä ja vahvoja taimia saa keväällä puutarhoilta.


Joko sinulla alkaa kevään istutusvimma nostaa päätään??

2 kommenttia:

  1. Kyllähän se kevään istutusvimma pikkuisen olkapäällä kuiskuttelee, ei vielä kovin paljoa... PAH! Täysillä siis ollaan jo istutusvimman kourissa :D khihiii :)
    Viherpiha on tosiaan kiva lehti <3

    VastaaPoista
  2. Kivalta näyttää lehti ja paljon luettavaa, kauniin kuvin höystettynä:) Minä laitan jonkun verran siemeniä keväisin kasvamaan, tänä vuonna ajattelin että muutama tomaatti on kyllä saatava:) Kiva kun tulee kevät! Mukavaa talvipäivää❤️

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos