Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Positiivista ajattelua vuoden alkuun

Minulla pyörähti eilen arki käyntiin, alkoi työt, pyhät ja juhlat on juhlittu ja oli taas aika aloittaa se perusarki. Katse kohti kevättä heti tammikuusta. Minulla oli vuoden alkuun tuhat ja yksi asiaa muistettavana ja hoidettavanani, ja oli työtkin aloiteltava, onneksi oli ihan rauhallinen päivä. Vaikka en niistä uuden vuoden lupauksista niin perusta, niin jotakin kuitenkin tein mitä olin itselleni kaiketi luvannut...elvytän piilossa olleen lukemisintoni, niinpä astelin kirjastoon ja näin alkajaisiksi valitsin 3 kirjaa, kohtuudella:) kävin vaihtamassa myös alesta ostamani housut, onnekseni oikea kokokin löytyi vielä, lisäksi piipahdin  ihan vain  ruokaostoksilla. Lomailun  ja jouluherkuttelujen  jälkeen arki uuvutti ja kotiintullessani ruokailun  jälkeen pienet unet tekivät oikeutta, herättyäni, oli virkistynyt olo, hieman mietitytti kuinka kävisi yöunien, mutta hyvin  sain unenpäästä kuitenkin kiinni.


Kuinkas siellä arki lähti liikkeelle? Oliko tahmeaa... ärsyttikö kelloon herääminen laiskojen aamujen jälkeen? Minä jotenkin ainakin yritän tehdä tästä perusarjesta nyt tietoisesti mielekästä ja panostaa sellaisiin  mielekkäisiin ja mieluisiin asioihin ja nähdä tylsienkin rutiinien taakse. Sillä on täysin turhaa "hakata päätään seinään" ja kiukutella ja ottaa paineita ja ikävää olotilaa asioista joille ei vaan kertakaikkiaan voi mitään, elämässä kun  tulee niitä vähemmän kivojakin  asioita ja tehtäviä jotka pitää vain  hoitaa ja suorittaa vaikka vähän hammasta purren.Se on niin klisee ja myös tosiasia, että oma asenne kyllä ratkaisee ja itse voi tehdä omasta elämästään mielekästä, ei kannata jäädä odotelemaan,  että joku muu sen tekisi puolestasi. Jos et satu pursuamaan iloa ja vitaliteettia vielä tammikuu  alussa, voit hyvin tehdä itsellesi helmikuun tai minkä tahansa kuu  alussa ihan ikioman  tavoitelistauksesi, mitä teen tässä kuussa, mihin pyrin ja mikä on maalini? Eikä kannata ryhtyä yltiöpäisiin ja epärealistisiin suorituspaineisiin,  koska se tie on yleensä jo nähty ja sangen  huonoksikin havaittu!! Etene vaikka ihan pienin pienin askelin kohti tavoitettasi ja iloitse aina, kun olet sen pienenkin etenemisen kautta lähempänä tavoitettasi, olipa se ihan millainen  tahansa ja aseta myös palkitsevia välitavoitteita, niin matkasi tuntuu lyhemmältä.


Tätä "uuden  vuoden lupaustani", jos sitä nyt sellaiseksi voi / haluaa kutsua, aijon  itse pyrkiä noudattamaan,   katsotaan mitä se tuo tullessaan:) Tänään täällä pääkaupunkiseudulla alkoi uusienn metroyhteyksien rinnalla  uusien liityntäbussilinjojen käyttö! Ensinnäkin osa linjoista ilmeisesti lakkautettiin kokonaan, bussien reitit ja linjanumerointi muuttuivat ja ainakin minun työmatka linjani vuorovälit pidentyivät ja aikataulut vaihtuivat. Tänä aamuna minulla kesti työmstka per suunta noin puolet enemmän ajallisesti, kuin aiemmin! Mutta koska ytitän ajatella uudella tavalla ikävimmistäkin asioista, niin otin kävelyt pysäkeille vastaan hymyssä suin ja mietin pienessä mielessäni, että onneksi ei tule vettä tai räntää taivaalta ja saanpahan hieman ulkoilua ja raitista ilmaa:) Huomenna yritän jo osua pysäkeille oikeaan aikaan ja kenties suoriutua gyömatkoista entisessä ajassa, se jää nähtäväksi kuinka käy?
4 kommenttia:

 1. Tsemppiä arkeen <3 Asenteella on kyllä valtava merkitys kaikessa :) Mukavaa keskiviikko iltaa Siulle :)

  VastaaPoista
 2. Klo 6 herätys aamulla ja arki alkaa. Onneksi pehmeä lasku elikkä kahden päivän työviikko. Hurjasti hommaa ja hirvittää katsoa kalenteria. Toisaalta kokoajan mennään kevättä kohden. Kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 3. Meillä on säännöllinen rytmi töissä koko ajan, on sitten kesä tai talvi...tahi juhla:) juhlapäivinäkin ollaan töissä, niin ei niin tuo arkeen "laskeutuminen" tunnu.. Kuulosti kyllä oikein hyvältä sinun ajatukset. Positiivisuus kunniaan:)♥ Mukavaa viikonjatkoa♥

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä niin totta, ettei kiukuttelu auta mitään, ja oma asenne todellakin ratkaisee. Jos niihin kurjimpiinkin maanantaiaamuihin koettaa suhtautua edes vähän positiivisesti (edes neutraalisti!), niin ne on kummasti paljon helpompia. Hyvää viikonlopun jatkoa ja tsemppiä arkeen :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos