Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 16. tammikuuta 2018

Lisää juttua mieliteoista

Eilen postasin mieliteoista,  lähinnä ruokaan ja herkkuihin liittyvistä. Ja jatkan aiheesta vielä tänäänkin, nimittäin eiväthän ne mieliteot nyt yksin ruokaan ja herkutteluihin  rajoitu. Mielitekoja on luultavasti meistä useimmilla, itselläni listan kärjessä ovat uusi kamera ja lomamatka. Kumpikin vaatii säästämistä ja monen eri asian pohdintaa. Jokainen, joka harrastaa valokuvaaamista tietää kyllä miten nälkä kasvaa syödessä,  eli kun on useamman vuoden kuvannut samalla kalustolla, alkaa mieli tehdä jossakin  kohtaa jotakin uutta tai lisää. Lomamatkaa kauemmas ulkomaille ei viime kesänä tullut tehtyä ja huonon  kesän jälkeen oli melko selvää, että tänä vuonna sellainen on haaveissa.Nykyinen kamera on ollut minulla jo useamman vuoden ja olenkin  haaveillut, joko hankkimalla uuden objektiivin tai panostamalla kokonaan uuteen kameraan. Tutkin käytettyjen tarjontaa,  joka tuntuukin olevan todella ilahduttavan runsasta ja hyvin usein vaihtotarvikkeilla tuntuu olevan paljon myynnissä, takuutakin on usein vielä jäljellä, sillä uudet mallit ja ominaisuudet kiinnostavat ja kalustoa uusitaan ja vaihdetasn tiuhaan tahtiin. Kameroiden kehitys tuntuu menevän isoin harppauksin eteenpäin ja peilittömät kameran tuntuvat olevan nyt se juttu, samoin NFC-ominaisuus,   jonka avulla saa siirrettyä kuvat helposti ja nopeasti älypuhelimelle tai tabletille langattomasti.


  
Vaikka luulee tietävänsä jo jotakin kuvaamisesta ja kameroista huomaankin, että olen aika pihalla nykyisistä kameroiden ominaisuuksista ja hienouksista. Uuden kameran  hankinta on ehdottomasti myös mieliteko, pärjään nykyisellä perusjärkkärilläni ja putkella, jonka hankin muutama vuosi sitten, mutta haluaisin kunnon zoomin ja laajakulman, molemmat vaan ovat melkoisen  kalliita hankintoja.


Mieliteko matkakohteitakin minulla riittää...Santorinille haluaisin  kuvaamaan sellaisena ajankohtana, kun siellä ei ole tuhansia muita turisteja. Aasiaan haluaisin myös päästä...luen aina matkakertomuksia kun silmiini sellaisia osuu, monet reissaajathan pitävät myös blogia. Tällä viikolla starttaavatkin taas suositut matkamessut ja eri matkanjärjestäjillä, sekä lentoyhtiöillä on hyviä tarjouksia,  jos siis suunnittelet reissua, olehan tarkkana ja seuraa tarjouksia, voit tehdä hyviä löytöjä!!

Kun eteläänkin on nyt luvattu runsaita lumisateita, niin  kesän lomareissut ovat jo mielessä:) Millaisia mielitekoja teillä on, vai onko niitä?

4 kommenttia:

 1. Aina se on minullakin mielessä: matka:). Hassua, että olit kirjoittanut tästä, kun juuri sivusin aihetta myös omassa blogissa. Ja tammikuu on itselleni ollut herkuista kieltäytymisen kuu. Yllättävän hyvin olen selvinnyt, mutta täytyy tunnustaa, että repsahduksiakin on ollut:).

  VastaaPoista
 2. Matkustamisen makuun kerran päästyään taitaa olla vähän niin, että kun edelliseltä matkalta on palannut, alkaa jo suunnitella seuraavaa:)

  VastaaPoista
 3. Täällä myöskin haaveillaan uudesta kamerasta! Tekisi kyllä niin mieli pientä, näppärää digijärkkäriä, mutta sitä varten pitänee aloittaa jonkinlainen säästöprojekti.

  VastaaPoista
 4. No sehän se onkin, se haaste, jotta saisi säästettyä riittävän summan uutta kameraa tai objektiivia varten.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos