Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 27. tammikuuta 2018

Lauantaina mielessä

Kulunut viikko oli jotenkin "jähmeä" olin kai vähän alavireinenkin ja perjantaiaamuna vasta oli normaali fiilis, tai no, normaali?
Tuntui mukavalta kun edessä olisi tämä viikonloppu. Mitään suunnitelmia tämän varalle ei ollut tehtynä. Eilen tulin töistä kotiin kirjakaupan kautta, piti saada ihan peruskalenteri,  siis sellainen Ajaston ns.mappikalenteri, tämä on ollut tietysti jo viime vuoden lopusta mielessäni, mutta vasta nyt kävin sen ostamassa. Valikoimaa ei tietenkään enää ollut kovasti jäljellä, ja en minä nyt peruskalenteria kummenpaa ollut hakemassakaan, joten sen sain, mitä olin lähtenyt hakemaankin. Ostin ennen vuoden vaihtumista toki jo yhden kalenterin, mutta tämä toinen jäi silloin hankkimatta, enkä osaa olla, ellei minulla ole omaa kalenteria muistiinpanoilleni. Olettekos te kalenterin käyttäjiä?


Saatatte muistaa, että otin ikäänkuin haasteekseni lukuharrastukseni elvyttämisen tänä vuonna, Eilen valikoin töistä viikonloppulukemiseksi pari pokkaria, niin meillä on töissä siis "kirjasto" josta kukin voi lainata mieleistään lukemista ja tuoda itse sinne myös täydennystä, kiva idea, jota meillä töissä käytetään. Luettavakseni  valokoituivat : Virpi Hämeen-Anttilan;  Kolmastoista lapsi, sekä Jens Lapiduksen; Vip-huone.


Viikon aikana tuli selailtua myös matkatoimistojen nettisivuja...kesän matkakohde hakusessa, tai pikemminkin nyt tutkin vasta tarjontaa ja hintoja. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että voisin joskus jopa lähteä ns. aktiivilomalle, siis sellaiselle, jossa olisi mahdollisuus osallistua oma valintaisesti ohjatuille liikuntapainotteisille tunneille loman aikana, en kuitenkaan tarkoita, että olisin valmis koko lomani ajan vain osallistumaan tiettyinä kellonaikoina ohjattuihin aktiviteetteihin, mutta valikoiden. Onko teistä joku joskus ollut tällaisella lomalla, ja jos on, niin missä ja millaiset olivat kokemuksenne?


Mielessäni on muutama kohde, jotka saattaisivat valikoitua kesälomareissu kohteikseni. Kohteessa omien kriteerieni mukaan olisi kiva löytyä nähtävää, koettavaa, ostosmahdollisuuksia ja luontoa. Tässä kohtaa kaupunkikohde tuntuu ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta, Malta ja Barceloona täyttäisivät nämä kriteerit, mutta molemmat on jo koettu, onneksi kaupunkikohteissa vaihtoehtojakin riittää:)
Kreikka voi olla yksi vaihtoehdoista...kaukaa viisas tekisi varauksensa hyvissä ajoin tai olisi tehnyt jo ja vaikka reissattua on vuosien varrella tullutkin, niin kovin aikaisessa vaiheessa en varauksiani tee, mikä ei ole kovin järkevää, koska nopeat syövät hitaat ja ei oota ei ole kiva kuulla.


Toisaalta vaikka olenkin asioiden suunnittelija, tuntuu hieman hassulta varata seuraavaa lomansa vuosi / puoli ennen varsinaista H-hetkeä. Mutta varsinkin talvilomien suhteen näin nykyään pitää toimia, jos mielii jouluksi tai koulujen loma-aikojen puitteissa lomailla supersuosituissa kohteissa, tosin tarjontaakin on tuolloin runsaasti ja korkeasesongin vuoksi hintataso korkea. Jokos siellä on suotu ajatuksia ensi kesän lomille tai tehty varauksia?

Tammikuu alkaa vedellä viimeisiään ja kevättä kohti tässä kuitenkin hitaasti, mutta varmasti edetään...missä aurinkoiset ihanat ulkoilu -ja kuvaus olosuhteet piileskelevät?? Hei muistattehan, että tänään on käynnistynyt myös Pihabongaus eli kuinka monta lintulajia ja lintua havaitset pihallasi ( tai jossakin muualla missä lintuja voi tarkkailla tunnin ajan)  27-28.1.2018?


Pihabongaukseen osallistuminen on helppoa:

 • Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla kotipihalla tai muussa sopivassa paikassa tammikuun viimeisenä viikonloppuna joko lauantaina 27.1. tai sunnuntaina 28.1.
 • Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
 • Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
 • Ilmoita havaintosi VERKKOLOMAKKEELLA viimeistään perjantaina 2.2.
 • Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla: BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa on lintuhavaintojen lisäksi oltava havainnoijan nimi, osoite ja havaintopaikan osoite, havainnointiajankohta (päivä ja kellonaika) ja havainnoijien määrä.
Mukavaa lauantaita!

2 kommenttia:

 1. Meidän linnut on johonkin kadonneet sen jälkeen, kun rasvaherkut loppuivat. Ruokaa kyllä on tarjolla. Taitaa olla jollakulla paremmat herkut tässä lähistöllä :D
  Toivottavasti löydät kivan lomakohteen <3

  VastaaPoista
 2. Tilasin omista kuvista kalenterit töihin, kahteen toimipisteeseen. Sitten sain ilmaiseksi kalenterin kotiin apteekista. Laukussa on työkalenteri! Siinäpä sitä aika sopivasti kalentereita! Lintuja tuli bongattua! Olen oikein tyytyväinen! Välillä oli hiljaista, mutta sitten tuli isoja parvia kerralla syömään, että laskemisessa sai oikein urakoida!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos