Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 6. tammikuuta 2018

Erikoinen vieras ja Lux Helsinki

Eilen  uutisissa kerrottiin, että Helsingin Viikissä oli nähty jo joulunpyhinä harvinainen lintuvieras; mustaleppälintu, joka edelleenkin oleilee alueella ja jota bongarit ovat kilvan käyneekin  siellä ihailemassa. Lintuharrastajat ovat kuitenkin huolestuneita,  että onko linnulla kaikki hyvin, koska se ikäänkuin "kakoo" voi olla,  että mitään syytä huoleen ei ole, nimittäin tämä kakominen saattaa liittyä myös ruuanpalojen oksentamiseen, josta ei tarvitse olla huolissaan. Lajia on tavattu Suomessa vain kerran aikaisemmin.


Upea!Eilen oli illalla tuli käytyä katsastamassa Lux Helsinki tapahtuma, käytyä kaupungin museossa ja illan päätteeksi vielä iki-ihanassa Kappelissa, nauttimassa chai latte ja feta-pinaatti piirakkaa ja tupahan oli ihan tupaten täynnä lauantain viettäjiä. Lux Helsinki, sekä Lux eat olivat todella saaneet ihmiset sankoin joukoin liikkeelle, väkeä oli tungokseen asti. Tänä vuonna tapahtuma keskittyi Kaartinkaupunkiin.


Kaupungin museossa oli viehättävä lasten museon puoli, jossa sai ihastella entisaikojen, vaatteita, leluja, koululuokkaa, vanhoja valokuvia ja muutakin aineistoa vuosien takaa.


Parkkipaikan löytyminen oli kiven takana, lopulta meitä onnisti ja saimme auton kauppatorin kupeeseen, josta jalkauduimme ihastelemaan Tuomio kirkkoon heijastettua valoteosta musiikin saattelemana,  Erottajan paloasema oli upea ja punasävyisenä valoloisteessa suorastaan mahtipontisen komea. Lyhtypuistikko, joka valaisi Koulupuistikon oli vähän maaginen tunnelmaltaan. Ultraviolet gallery,  jossa oli Uv-valomaalein maalattu graffitti kontti oli ihanan pirteä.Espan brankkari
Lyhtypuiston vähän erilaiset lyhdyt


Iki-ihania vanhoja opetustauluja kaupunginmuseossa


Kappelissa sai aitiopaikalta katsella yhtä Lux Helsingin teosta, nimittäin Espan lavan sokeripalaa, valkoista kuutiota, joka oli kuorrutettu , valoin ja värein. Keskustan katuja, sekä Kaunista Kappelia valaisivat vielä myös jouluvalot:)


Espan lavan; sokeripala 


Helsingin keskustaan on ilmestynyt myös uusi patsas. Eikä mikä tahansa patsas, vaan 10-metrinen talvisodan muistomerkki, Valon tuoja.Sen kävimme myös katsomassa.
Kuvanveistäjä Pekka Kauhasen luoma patsas kuvaa sotilashahmoa seisomassa maapallon päällä. Sotilas on ammuttu seulaksi, maapalloon on sijoitettu 105 valokuvaa kertomassa talvisodan eri puolista. Symboliikkaa löytyy, sillä talvisota kesti 105 päivää.


Valon tuoja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos