Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden viimeinen päivä

Pääkaupunkiseudun vuoden viimeisen päivän aamu valkeni pikku pakkasessa ja kauniin vaaleanpunaisessa aamuruskossa, hieno avaus vuoden viimeiselle päivälle:) Päätin sitten minäkin tutkia miten kulunut vuosi oikein on mennyt, kävin nimittäin läpi vuoden postaukseni. Joten pieni "pikakatsaus" kuluneeseen vuoteen 2017.


Tänään voi hyvin vielä myös nauttia joulunajan herkuistaTammikuu: Vuodenvaihteen ja uudenvuoden vastaanotin tunnelmallisessa Tallinnassa, nautittiin ihanasta joulutorista, Kalevin ihanasta kahvilasta, uuden vuoden illallisesta ja ilotulituksista ja niin starttasi vuosi 2017. Heti vuoden alussa 4.tammikuuta oli erikoinen sääilmiö; talviukkonen, joka aloittikin varsin erikoisen säävuoden. Tammikuussa oli kovat pakkaset, loppiaisena mittari näytti -21C!! Vastapainona tammikuussa oli myös varsin kosteaa ja lauhaakin. Lux Helsinki valotapahtuma kuului myös tammikuuhun.

Helmikuu: Hankin uudet silmälasit ja kärsin olkapään kivusta, sekä tein ns.itsetutkiskelua, josta saitte lukea blogissani.

Maaliskuu: Ensimmäinen "virallinen" kevätkuukausi!? Kuuhun mahtui jo kevään tuntua.6.3.2017 olin blogannut jo täyden vuoden.Upeita aamuruskoja, bongasin ensimmäiset sinivuokot! Satoi myös lunta.

Huhtikuu: keväistä, ostin narsissit, bongasin muuttolintuja, kasvit ryöpsähtivät kasvuun, Anu Pentikin keramiikka näyttely;  3 huonetta tuli katsottua, kevät oli kuitenkin selvästi edellisvuotta kylmempi. Siman teko loppukuusta vapuksi.

Toukokuu: Vappua vietettiin kylmässä ja kosteassa kelissä,  9.5 tuli lunta,loppukuusta 21.5 saapuivat pääskyset.

Kesäkuu: Kuukausi alkoi viileästi +6 asteen lämpötilassa, kuun puolen välin tienoilla 17.6 oli jo kuitenkin ihanan kesäistä.

Heinäkuu: Lomakuu, Pääkaupunkia riepotteli tuulinen sää, Loviisan avoimet puutarhat tapahtumassa, ihastelemassa hurmaavia puutarhoja, kesälomareissut, Porvooseen, Loviisaan ja Kotkaan ja ne kuuluisat meripäivät, sääkin oli hieno ja lämmin. Kuun lopussa Tukholmaan aleostoksille ja nautittiin ihanasta säästä laivan
kannella jaTukholman helteestä maissa.

Elokuu: Tampereella Robbie Williamsin keikalla, luonnossa sienet ja marjat ja Klara myrsky riehui.

Syyskuu: Nimensä veroinen; syksyistä,  työmatkalla Ahvenanmaalla, kuun loppupuolella 24.9 saimme nauttia inkkarikesästä, oli todella kesäisen lämmin päivä.

Lokakuu: Sateista, mutta myös pakkasta

Marraskuu: Pimeää ja märkää, yhtenä aamuna herrasmiehen hyvän huomenen toivotus työmatka bussissa piristi tätä pitkää ja synkkää kuukautta ihan kummasti !

Joulukuu: Vuoroin vettä, räntää ja lunta, joulun odotus, joulu, läheiset, punainen kuukausi, valoa, riemua, joulu leimaa koko tätä kuukautta, ja tänään vuoden viimeinen päivä.

Tänään nautitaan perheen kanssa uuden vuoden lounas, herkuttelua siis ja uuden vuoden juhlistamista isolla kirkolla.Tehdään uuden vuodenlupauksia tai sitten ei, valetaan ehkä tinaakin, vielä kun voidaan ja vanhoja tinojakin on vielä tallessa.

Tällainen uuden vuoden pöytäsomistus tänä vuonna
Symbolinen neliapila onnea toivottamaan kaikille


Olkoon nämä kuvat ne joiden myötä toivotan teille kaikille:Oikein hyvää ja ihanaa, sekä onnellista vuodenvaihdetta lukijoilleni

Ensi vuonna tavataan:)

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja hyvää uutta vuotta sulle!

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyvää Uutta vuotta! Me taidetaan vaihtaa vuosi hissukseen. Ollut niin paljon menoja, että kaikkein mieluiten viettäin illan sängyn pohjalla. Lasten takia on kuitenkin ehkä tehtävä jotain muutakin?

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat♥ Vuoteen mahtuu niin paljon:) Tuokoon tämä uusivuosi tullessaan sinne kaikkea mukavaa♥ Hyvää uutta vuotta 2018♥

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos