Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Vältä joulunalusviikon sudenkuopat

Se on sitten jo 3.s adventti, viikko jouluaattoon. Pikkuhiljaa, pienin ja vähän suuremminkin harppauksin kotikin alkaa jo näyttämään jouluiselta... monen moista puuhaa ja askaretta on jo tehtynä ja vielä niitä myös riittää,  tänään pitäisi käydä hakemassa kuusi.Jokos teillä on kuuset hankittuna, vai otetaanko se esiin varastosta siististi pakattuna pahvilastikosta ja oksat vain  ojennetaan ja eikun paikoilleen, eikä edes vettä tarvita kuusenjalkaan:) oli kuusi sitten aito tai teko, tuo se jouluisen tunnelman ja hyvä, että vaihtoehtoja joulupuihinkin löytyy, on perinteistä luonnon kuusta, viljeltyä, erikoiskuusia; hopeakuusta, joulumäntyä, katajaa, sekä erikokoisia ja värisiä tekokuusia, monille tekokuusen kotiin tuomiselle syy löytyy kuusen allergisoivasta vaikutuksesta, aivan kuten monille eivät tuoksuvat joulukukatkaan sovi juuri samaisesta syystä.


Tuleva viikko on monille varmasti se stressaavin ennen joulua, mitäpä jos tänä vuonna ei ottaisikaan joulunalusviikkoa siten, vaan tekisikin tulevasta viikostaan mieluisan lasketumisprossin joulunviettoon? Kuten jo aiemmin olen kertonutkin, niin olen vuosien varrella oppinut edes jotakin, eli turha stressi ja suorittaminen pilaa helposti oman ja kanssaihmistenkin joulufiiliksen. Mieti mikä on oleellista, mitä on tehtävä ja mistä voi karsia. Lähes jokainen luo varmasti itselleen silloin tällöin vähän paineita; Ehdinkö, suoriudunko, jaksanko ja onnistunko? Se on normaalia, mutta jos valvoo, on kireä ja tekemättömät hommat ahdistaa, on aika hetkiseksi rauhoittua ja istahtaa miettimään, mikä tässä mättää.


Asioita voi tehdä monin eri tavoin, älä turhaan tee kuten joku muu, eikä kaikkien tarvitse tehdä kaikkea, mitä joku muu tekee ollakseen se itse täydellisyys. Riittävästi on ihan tarpeeksi, sekin kannattaa jouluvalmisteluiden keskellä muistaa. Älä myöskään vertaile omia tekemisiäsi tai tekemättä jättämisiäsi muiden puuhasteluihin, siitä et hyödy mitään, korkeintaan saat itsellesi vielä huonomman fiiliksen.Ostoskeskuksien kassajonoissa saattaa joulufiilis olla helposti kaukana ja jos pinnasi palaa siitä, ettei lähikaupastasi satu löytymään lipeäkalaa, niin olet ilmiselvästi saavuttanut joulustressi korkeimman tason.


Viikostasi tulee taatusti helpompi kun käytät hieman aikaasi myös sen suunnitteluun, vaikka se ei normaalisti tapoihisi kuuluisikaan, voin melkeinpä luvata, että tulet huomaamaan, että se kannattaa. Kirjaamalla ihan konkreettisesti ylös asiat jotka sinun tulee saada tehdyksi, helpottaa ajankäyttöäsi ja muistamista.Tekemällä asiat järjestelmällisesti ja listasi mukaisesti, olet mitä luultavimmin perjantaihin mennessä saanut hommasi tehtyä, ilman paniikiia ja stressiä ja voit rauhoittua joulun viettoon ja todeta, että aivan turhaan stressasin ja panikoin.


☆Mukavaa 3.Adventtia☆ 
2 kommenttia:

  1. Ihania nenätonttuja :) meillä taitaa asustaa hein serkkuja tai muita lähisukulaisia ;) Stressitöntä viikkoa sinne, nautitaan joulun tulosta <3

    VastaaPoista
  2. Suloiset kuvat♥ Hyviä vinkkejä!! Meillä ei voida juurikaan tuon allergian takia enää oikeaa kuusta ottaa sisälle, vaikka kylläpä se oikea kuusi tuoksuisi niin ihanalle:) Oikein mukavaa ja stressitöntä alkanutta jouluviikkoa..on tämä joulu vaan ihanaa aikaa!♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos