Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 9. joulukuuta 2017

Terveisiä jouluisesta Loviisasta

Lähdimme ystävättäreni kanssa aamuhämärissä ajelemaan kohti Loviisaa ja Kauneimmat joulukodit tapahtumaa. Loviisassa kävimme viimeksi kesällä katsomassa kauniita puutarhoja, tähän tapahtumaan osallistuneista avaavat nyt jotkut myös jouluisen kotinsa ovet vieraille, niin ihanaa päästä katsomaan muiden joulukoteja; sisustuksia, somistuksia ja aistimaan jouluisia tunnelmia...ehkäpä tiemme vie myös joulumarkkinoille tai myyjäisiin.


Laitoin varmuuden vuoksi herätyksen itselleni, jotta ei tulisi aamulla kiire olla ajoissa valmiina lähtemään tälle jouluiselle retkelle. Mutta huoleni oli täysin turha, sillä heräsin kuin taikaiskusta samaan aikaan kuin työaamuisin, joten kelloa en todellakaan tarvinnut:)


Aamun hiljaiset hetket ovat ihania; täysin omaa aikaa ja silloin on kiva lueskella blogeja, kirjoitella omaansa ja suunnitella tulevia. Mieleni tekisi kovasti vielä ennen joulua käydä laulamassa? tai ainakin kuuntelemassa kauneimpia joululauluja, mutta tähän joulunalusaikaan kuuluu, niin paljon kaikkea, että nähtäväksi jää, saanko toteutettua tuota tänä (kään) vuonna?


Aloitimme tutustumisemme kauneimpiin joulukoteihin tekstiilitaiteilja Tiina Karvosen perheen Vedterbackasta, niin hurmaava ja lämmin tunnelmainen joulukoti ja ihastuttava perhe ! Istahdimme nauttimaan tunnelmasta glögiä ja torttua mutustellen. Jatkoimme matkaamme naapuriin tuli nähtyä ajurintalo, Villa Aaltonen, sekä hurmaavan kaunis Kuninkaanlammen joulukoti ihanine somistuksineen niin pihalla  kuin perheen kodin  sisätiloissakin, sekä viherhuone, jonka vehreydessä saattoi nauttia kupillisen kahvia hetkiseksi rauhoittuen, ulkorakennuksen joulupuodissa kannattaa myös poiketa ihastelemassa tuotteita.


Näissä kattoparruissa on näin komean kruunun hyvä roikkua!Jos on jouluihminen, on joulukoristeet heikkous, niin minullakin!?!♡Ihastuttavat jouluasetelmat♡


Villa Limppu hurmasi meidät täysin  jo oven avattuasi aistit vastaleivottujen  limppujen tuoksut ja koti oli kuin koru, niin  kauniisti jouluun puettu; ihana♡♡♡

Olihan se olutlimppu pakko ostaa jouluksi kotiinkin:)


Vierailimme myös Villa Ljuvassa, missä talon emännällä oli aikaa kertoa kodistaan ja sen suloisista yksityikohdista. Hänellä on selvästi ideoita  joita hän luovasti ja kauniisti kodissaan toteuttaa. Loviisa on sekä kesällä että talvella pieni soma ja persoonallinen pikkukaupunki,  jonka katujen ylle oli ripustettu kauniita jouluvaloja joulutunnelmaa luomaan, ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, nautimme tästä joulutunnelmaisesti retkestääme kovasti.


Pienet astelelmat loivat jouluisia tunnelmia


Harvan kotioven pihtipielet ovat näin  kauniisti koristellutTässä (valitettavan huonossa kuvassa) ovi on  koristeltu kukka kiiltokuvin!!


Monissa kodeissa oli erittäin rohkeita tapetti valintoja!


Talon rouva oli taiteillut tämän ihastuttavan betonityön


Sekä nämä hassunhauskat kivitalot


Kaikissa näissä Loviisan joulukodeissa oli ihan omanlaisensa viehättävä joulutunnelmansa vanhempien kotien historiaa löytyy jopa 1400 ja 1700-luvuilta,  monet kodeista oli remontoitu todella taitavasti talojen vanhaa luonnetta persoonallisesti kunnioittaen.

Ja sitten ehkäpä se jouluisin koti,  mitäpä pidätte?


Tervetuloa joulu!

Ihana joulupöydän kattaus


☆Mukavaa lauantai iltaa☆


Jos haluaa puuhastella, tässä pikeerikoristelujen "aatelia" inspiraatioksi:)


Kuivatut sitrushedelmät sopivat kuusenkoristeiksikin?!?


3 kommenttia:

 1. Tämähän oli nyt hyvää esimakua huomiselle, jolloin olisi tarkoitus katsella Loviisan joulukoteja ihan omin silmin:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa päivää Loviisassa teille, varmasti ihastutte joulukoteihin!

   Poista
 2. Hurmaavia koteja, tuo viimeisin koti koristeineen on aivan upea <3

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos