Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 2. joulukuuta 2017

Talven ihmemaa ja joulutunnelmia keskustasta

Viikonloppuaamujaan ei kannata tuhlata nukkumiseen... jos sisäinen kello on tarkka, eikä se pidä tärkeänä erotella arkea ja viikonloppuja, niin voihan sitä herätä jo kukonlaulun aikaan lauantain talven ihmemaata ihastelemaan! Olen aamuihmisiä, kuten olen teille useasti aiemminkin maininnut ja minua ei haittaa aikaiset aamut, päinvastoin,  pidän rauhallisista verkkaisista aamuista, tänään on se päivä, kun pakkasin kameran reppuun,  hyppäsin bussin ja metron kyytiin ja lähdin Helsinkiin etsiskelemään/aistimaan jouluista tunnelmaa.Toivoin löytäväni sitä Senaatintorin kupeesta Tuomaan markkinoilta, kauppatorilta, sekä Esplanadin puistosta.

Säätila on juuri ja juuri nollan tuntumassa ja puhdas lumipeite kruunaa tämän joulukuun 2. päivän aamun, kelpo keli lähteä siis heti aamusta jo liikkeelle ja minähän lähdin. Heti aamutuimaan näytti ihmisiä olevan jo kovasti liikkeellä ja Tuomaan markkinoillakin turisteja jo ennen kun markkinat vielä olivat edes avautuneet. Helsingissä riittää katseltavaa,  minä olen siellä lähes kuin Liisa ihmemaassa:) Tuomiokirkon välittömässä läheisyydessä on todella kauniita rakennuksia mm. säätytalo jota ihastelin tovin jos toisenkin.


Tuomaan markkinoilla kiertelin, katselin kauniita askarteluja ja käsitöitä, Tuomaan ristit, joululinnut ja himmelit mielyttivät kovasti, erilaisia syötäviä oli paljon myös tarjolla, sekä iki-ihana karuselli, jossa olikin heti  paljon asiakkaita. Kävelin kauppatorille,  Esplanadinpuistoon ja takaisin keskustaan, katsastin Stocmannin jouluikkunat ja kuvasin jouluvalot. Viileä viima sai minusta otteen ja alkoi tulla jo vähän kylmäkin, olin saanut ja nähnyt sen mitä lähdin hakemaan ja katselemaan. Kyllä Helsinki näyttäytyy jouluisena ja Suomen 100-vuotis juhlavuonna ihan edukseen.
Tänään täällä etelässäkin sai vielä ihastella tuota lunta, mutta huomiseksi 1.adventiksi onkin luvattu jo ihan vesikeliä,  mikä on kyllä sääli!! Minä ripustin valokranssin tänään ulko-oveen toivottamaan joulualusajan tervetulleeksi. Joulumatkkinoilta ostin kaksi hurmaavaa tonttua, jotka veivät heti sydämeni♡lisäksi mukaan kotiin tuliaisiksi ostin myös piparminttu, karpalo ja kahvi karamelleja, jotka oli pakattu perinteisin tötteröihinja niissä oli kauniit etiketit.

☆Ihanaa pikkujouluiltaa ☆1 kommentti:

  1. Meidänkin ovikoriste kaipaisi valoja. Mutta huomennahan se valaistuminen tässä huushollissa normaalisti vasta alkaa. Koristelussa otin jo pienen varaslähdön.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos