Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Se lähestyy...

Tänään vietetään jo toista adventtia, aika tuntuu ihan kiitävän, olin kuvitellut aloittaneeni jouluvalmisteluni ihan ajoissa ja kai minä olenkin, mutta eilen kun vierailin ihanissa joulukodeissa Loviisassa, niin alkoi tuntumaan kotona siltä, että enhän minä ole tehnyt vielä juuri mitään:)Minun tapani on sellainen hitaasti etenevä ja sitten loppurysäys, joka on sitten se kuusen sisään tuonti ja koristelu. Kun palasimme eilen retkeltämme, huomasinkin, että joulukuusien myyjät olivat ilmestyneet jo lähistölle. Tänään minulla jatkuu jouluvalmistelut ja inspiraatiosta ei tuon eilisen jouluretken jälkeen ainakaan pitäisi olla puutetta!

Hyvää 2. Adventtia


Tämä kekseliäs idea löytyi eräästä Loviisalais kodista, remontin yhteydessä halutaan usein jättää joku yksityiskohta esille ja tässä ei niin kauniit putkenpätkät on otettu hauskaksi yksityiskohdaksi asunnossa.

Tässä alemmassa kuvassa on todella kaunis idea; ikkunan yläosaan on kiinitetty valkoiseksi sprayattu oksa, johon on ripustettu pari lasista koristetta ja pienen pienet kirkkaat ledvalot, kokonaisuus oli todella kaunis.


Tänään minulla on useampikin asia, jotka haluan saada hoidetuksi...toinen on joululeivontaan liittyvä ja toinen sitten kylppärin pesu, voitte ehkäpä aavistaa kumpi on mieluisampi:) Vaikka toisaalta leivonnaiset siirtyvät valmistuttuaan odottelemaan rasioihin vielä pyhiä, kun taas kylpyhuoneen siivouksen aistii urakan jälkeen heti, näkee siis työnsä tuloksen välittömästi. Lisäksi haluaisin hoitaa vähän tonttuhommia ja käydä ostoksilla, katsotaan miten yhden sunnuntain aikataulu venyy:)


Viikolla töiden jälkeen on rajoitetusti aikaa, mutta aina se joulu kuitenkin sieltä tulee, joten ei mitään huolta! Yksi joulunalus hommien kivointa  puuhaa minusta on koristeiden esille laittaminen, moniin esineisiin liittyy myös muistoja. Kodin joulutunnelman luomiseksi voi olla monia tapoja ja meistä kullakin on ne omamme. Joku pitää pelkistetystä ja vähäeleisestä, toinen runsaasta ja näyttävästä, kolmas nykyaikaisesta, joku tekee sen erilaisilla kukka asetelmilla ja kynttilöillä ja joku muu yhdistelemällä eri elementtejä kukin siis omien mieltymystensä mukaan.Tässä joulu on tuotu myös puutarhaan, ihana♡

 

Joku aloittaa jouluttelunsa jo adventista ja etenee siitä sitten kohti aattoa. Ulkomaille joulunviettoon suuntaavat haluavat ehkäpä viettää joulua ikäänkuin vähän etukäteen ja kokoontua jouluruokien ja tunnelman äärelle ennen kun lähtevät etelän lämpöön. Minulla viimeisimpien valmisteluiden listalla on aina laatikoiden paistaminen, jonka teen aaton aattona, niin tänäkin vuonna. En halua laittaa joulua valmiiksi liian aikaisinkaan, minulla se vaikuttaa tunnelmaan,  poltteilen kynttilöitä kyllä ja glögittelen, mutta en koristele viikkoja aiemmin, muutoin kuin jouluvaloin ja niistäkin viimeisimmät kyntteliköt ja ikkunakoristeet ripustelen esille usein vasta aatto viikolla, toisaalta pidän kuusta pitkään ja koristeita viimeisimmät lähtee meillä Nuuttina, en siis kuulu siihen porukkaan, joka Tapani iltana tai ensimmäisenä välipäivänä kantaa kuusta jo roskiin!

Tämä hieno puumaja Loviisassa oli myös puettu jouluun, asettamalla kynttelikkö ja jouluvalot sinne, kuvaaja vain tajusi tämän vasta naapuri tontilla seisoessaan ja kuvasta ei oikein hahmota asiaa:)


☆Mukavaa toista adventti sunnuntaita☆

2 kommenttia:

  1. oi joi miten ihania kuvia <3 Mieletön tuo pönttöuuni :) Mukavaa adventtia <3

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia niin kaunista joulutunnelmaa ja ihania asetelmia! Kivoja joulupuuhasteluja! Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa❤

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos