Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 15. joulukuuta 2017

Jouluvalmistelujen viikonloppu

Eilen en tehnyt mitään jouluvalmisteluja, pidin vapaaillan...viikonlopulla sitten aijonkin taas olla puuhakas. Viime yön aikana oli satanut runsaasti lunta, niin että aamulla oli taas jouluinen tunnelma, kun puhdas lumivaippa verhosi luonnon, vaan tass päivän kuluessa sää muuttui yhä vetisemmäksi ja iltapäivällä oli taas loskaisen märkää...kyllä on vaihtelevaa nyt. Saa nähdä saammeko valkean joulun, kovin korkealla eivät valitettavasti omat odotukseni kyllä ole, mutta toivon silti iloista yllätystä sen suhteen:)


Tosiaankin, nyt viikonlopun aikana riittää yhtä jos toistakin puuhaa ainakin täällä huushollissa. Kävin keräämässä ennen näitä lumi/räntä/ vesisateita mustikan ja puolukan varpuja, sekä käpyjä metsästä ja haluan koristella vähän terassia ja etupihan ruukkuja niillä. Leivonnaiset olen urakoinut jouluksi jo kaikki valmiiksi. Siivoilua ja koristeluja on ohjelmassa tälle viikonlopulle ja ehkäpä se joulukuusen haku, sisään en vielä kuitenkaan sitä kanna, meillä kuusi tulee viimeisenä ja sitten saa joulu tulla:)


Minulla on vielä ensi viikko töitä ja jouluvieraamme saapuu perjantaina ja siitä se joulunvietto sitten saakin alkaa, kovasti jo odotan joulunpyhiä, välipäivät minulla on vapaata, mitenkäs siellä, pidättekös te lomia? Ihana ajatus, että voi monta päivää nauttia joulun tunnelmasta, syödä hyvin, nautiskella herkuista, tunnelmasta perheestä, ystävistä ja joulun  pikku jännityksestä, eikös vaan?


Millaisia jouluvalmisteluja teillä on, valmistatteko itse jouluruokia, vietättekö joulun oman perheen kesken, vai onko teillä iso joukko sukulaisia ja ystäviä viettämässä joulua, vai oletteko yksin? Usein ajatellaan, ettei kenenkään tulisi viettää jouluaan yksin, mutta on ihmisiä, jotka haluavat niin tehdä, ja sitäkin pitäisi kunnioittaa ja ymmärtää, toki on myös niitä jotka olosuhteiden pakosta ovat yksin, ja se on jotenkin kauhean surullista. Joulu mielletään perhejuhlaksi, yhdessäoloksi ja siihen mielletään paljon myös asioita joihin kaikilla ei ole mahdollisuuksia ja aina kaikki ei suju kaikkien toivomalla tavalla. Jos odotukset eivät täytykkään tai on asettanut itselleen tai muille liikaa paineita. Minun neuvoni on, että kannattaa ottaa hitusen rennommin ja nauttia enemmän:)

Mukavaa viikonloppua!!


1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos