Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 25. joulukuuta 2017

Joulun tunnelmia ja muistoja

Voi miten eilinen jouluaaton sää olikin kaunis ja aurinkoinen pakkaspäivä täällä pääkaupunkiseudullakin, se kyllä lämmitti mieltä. Toivottavasti kaikki ovat saaneet nauttia läheistensä kanssa mukavan aaton. Tuli kyllä iloittua siitä kauniista säästä,  kuunneltua Turun Joulurauhan julistus, se kuuluu jouluperinteisiini ihan ehdottomasti, sekä keitettyä riisipuuro, syötyä hyvin ja nautittua, sekä keskusteltua mm. äitini lapsuuden jouluista♡jaettua ja saatua lahjat, kahviteltua ja nähtyä aattoaamun vieras takapihallamme, tonttuko se aamun hämärissä siellä hiiviskeli? No ei, vaan citykettu!?!Repolainen varmasti havaitsi tulleensa kuitenkin nähdyksi ja puikkelehti kuitenkin nopeasti metsän siimekseen.


Jouluihimme littyy paljon perinteitä, mietin mm, leipoessani joululeivonnaisia ja tehdessäni lanttulaatikkoa, että kuinkahan vanhoja osa omista resepteistäni on, sillä ne ovat äidiltäni, joka on saanut ne taas omalta äidiltään ja hän taas...niin, sitä en tiedä? kenties omalta äidiltään, muistelimme äitini kanssa myös mandariinien ikää tai lähinnä sitä, että joko niitä oli jouluisin hänen lapsuudessaan? Ja puhuimme joulukukista, muistelin itse nähneeni tosi vanhoissa joulukorteissa joulukukkina kieloja, äitini muisti samoin...hassua, kun meillä kielot kukkivat kuitenkin ihan toisena vuodenaikana?Joulun viettotavatkin ovat muuttuneet vuosien varrella, muistan omasta lapsuudestani ja nuorudestani  kuinka kaupat menivät jouluaattona ennen joulurauhan julistusta kiinni, eikä mikään paikka ollut auki , eikä pyhinä saanut mennä edes ulos!! ennen Tapaninpäivää, vaikka olikin jo kova halu päästä kertomaan kavereille mitä oli saanut joululahjaksi ja katsomaan myös kaverin joululahjat, mutta tämä kai liittyi joulurauhaan ja siihen, että kukin rauhoittuu joulunviettoon perheensä parissa:) Monet vanhoista perinteistä koetaan niin jouluun kuuluviksi, että niistä tahdomme pitää kuitenkin kiinni vuodesta toiseen, eikä joulu ilman niitä tunnu edes oikealta joululta.Lapsuudessani myytin alkoholitonta joulukaljaa isoissa ruskeissa pulloissa, minä en lapsena pitänyt kuitenkaan sen mausta ja lisäsinkin siihen aina sokeria:) Ei taida kyseistä tuotetta enää jouluisin kauppojen hyllyiltä edes löytyä, en itse ainakaan nähnyt sitä enää kaupoissa, ehkä joku eu-direktiivi on kieltänyt jo senkin? Myös perinteisen uuden vuoden tinan myynti loppuu ensi vuonna. Syynä tähän on se, että uuden vuoden tinat sisltävät pääosin lyijyä, joka on vaarallista lisääntymistervrydelle ja maaliskuusta-2018 alkaen ei perinteisiä tinoja enää nähdä myynnissä.☆Tunnelmallista joulupäivää☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos