Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 4. joulukuuta 2017

Espan puisto ja Ravintola Kappeli

Helsingissä on monia suosittuja paikkoja ja luulenpa, että sekä Espan puisto että Ravintola kappeli lukeutuvat niihin monien mielestä. Molemmilla on pitkä historia takanaan:

Esplanadin puisto on kapea viheralue Helsingin ydinkeskustassa, Etelä- ja Pohjoisesplanadi-nimisten katujen välissä. Puisto esiintyy ensimmäisen kerran asemakaavassa vuonna 1812. Puisto on suosittu kävelypaikka.
Suunnittelija:Carl Ludvig Engel


Tämäkin hurmaava pikkumökki löytyy Espan puistosta


 Porojen lähimmät "serkut" lienevät Tukholmssa, siellä niitä näkyi jo muutamia vuosia sitten:)


Porojen ja kuusien vieressä  otettiin monen matkailijan lomakuvia, niin suosittuja ne näyttivät olevan matkailijoidenkin keskuudessa.


Ravintola Kappeli eli Esplanadikappeli on Helsingin Esplanadin puiston itäpäässä toimiva ravintola, joka avattiin vuonna 1867. Ravintola oli tunnettu runoilijoiden, kirjailijoiden ja taiteilijoiden kantapaikkana erityisesti 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Itse ravintolarakennuksen omistaa Helsingin kaupunki ja ravintolaa pitää nykyisin HOK-Elanto.

Kappeli avattiin 1867

1840 sokerileipuri Jerngren rakennutti Helsingin Esplanadille myyntikojun, jossa myytiin leivoksia ja limonaadia. Tätä ylevää ja hieman kirkkoa muistuttavaa rakennusta alettiin pian kutsua Kappeliksi.

Puinen myyntikoju kuitenkin ränsistyi nopeasti ja tilalle oli rakennettava uutta – Hampus Dahlströmin suunnittelema uusi Kappeli avattiin sinä samaisena päivänä kun Marsalkka Mannerheim syntyi, kesäkuun neljäntenä 1867.iago


Kappeli ja Von Wrightin veljesten näyttely Ateneumissa tekevät yhteistyötä

web
Minä olen käynyt molemmissa  kävellyt läpi kesäisen, sekä talvisen puiston, ihaillut kukkaistutuksia, kesäisin ja rentoa puistohengailua, kuunnllut espan lavan esiintyjiä, istahtanut kappelin terassille sammuttamaan janoa tai viettämään työkaverin eläkejuhlia.Joulualus aika puistossa on ihan omanlaisensa, sillä puisto on koristeltu kauniisti jouluvaloin. Turistit löytävät tämän hurmaavan keitaan myös hyvin, sillä vuodenajasta riippumatta se kiinnostaa myös matkailijoita.Rakennus jo sinänsä on tosi kaunis,  joka mielestäni muistuttaa vanhan-ajan kauniita puuhuviloita.Viikonloppuna kävin  siis ihailemassa jouluista Espaa, sekä Kappelia, joka näyttikin nyt joulun lähestyessä todella hurmaavalta   suurista ikkunoista näkyi puiston kävelytielle säkenöivät isot kattokruunut  ravintolan terassille oli tuotu paljon  kuusia, jotka oli koristeltu jouluvaloin, kaiteille asetetuissa kukkalaatikoissa oli havuja ja erikoita,  terassilla oli tehty myös valaistu jääteos, josta kerron lisää vähän myöhemmin.

Jos vaan on mahdollisuus käydä Tuomaan markkinoilla ja Espan puistossa,  niin suosittelen lämpimästi♡ Koska itse seuraan säätilaa päivittäin, niin olen innoissani ennusteista sään viilenemisen suhteen, jospa pääsisi jäädyttelemään  niitä jäälyhtyjä?! Pikkuhiljaa jouluvslmistelut etenevät omatahtisessa vauhdissa:)
Mukavaa viikon alkua! 2 kommenttia:

  1. Niin kauniit kuvat♥ Tuo Espan puisto näyttää kivalta ja ensimmäisen kuvan pikkumökki oli aivan ihana! Hienot on valokoristeet! Toivotaan että nuo ennusteet pitäisi paikkaansa ja saataisiin vielä luntakin maahan:) Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
  2. Kappeli ja Espan puisto ovat kyllä ihania paikkoja vuodenajasta riippumatta. Nuo valoporot ovat veikeät :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos