Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

1.Adventti

Ihanaa ensimmäistä adventtia♡☆♡ siis valmistautumista jouluun,  täällä on  eilen haettu sitä jouluspirittiä käymällä Tuomaan markkinoilla ja Esplanadin puistossa ihastelemassa kaunista  ravintola Kappelia jouluasussaan ja puiston  jouluvaloja. Illalla ripustin keittiöön jouluverhot ja laitoin ikkunan väliin  joulukynttelikön valoa ja jouluiloa tuomaan:) glögiä ja kynttilän valoa, siitä on pikkujoulu tehty. Tänään juhlistetaan tätä ensimmäistä adventtia paistamalla vähän torttuja, polttelemalla kynttilöitä  kirjoittelemalla joulukortit, niin  ja leipomalla joulukakku, joka meillä on tradition mukaisesti aina englantilainen hedelmäkakku. Olen jouluvalmisteluissani tosi perinteinen, olen koko aikuisikäni tehnyt vähemmän tai enemmän jouluvalmisteluni samalla tutulla kaavalla.


♡Nämä kaverukset löytyivät eilen Tuomaan joulumarkkinoilta♡


Tykkään kyllä uusistakin ideoista,  koristeista ja resepteistä, mutta harvoin niistä mikään päätyy omiin joulutraditioihini. Joulukortit lähetän myös ihan postitse, en tekstiviestitse tai sähköpostitse. Olen myös selaillut Pinterestistä huikean ihania jouluisia juttuja...ja tallettanutkin ne, voi olla että niistä tulee joskus uusia traditioitani, mene ja tiedä? Toivoisin ennen joulua sopivasti pakkasia, sillä tykkäisin tehdä jäälyhtyjä ja saada vietyä matot ulos tampattaviksi ja tuulettumaan...sään ehdoilla tässä on jouluvalmisteluja näiden osalta vaan tehtävä:)


Esplanadin puistossa on kauniit koristelut, jotka ovat tietysti pimeässä loistsessaan ihan erityisen kauniita. Ympäri keskustaa on paljon jouluvaloja muutenkin. Puisto ansaitseekin ihan oman postauksensa, jonka teen ensi viikolla.
Nämä joulunpunaiset koristeet löytyvät KampistaNämä valoteokset löytyvät siis Esplanadin puistosta


Eilen kaupungilla pyöriessäni katselin myös muutamien liikkeiden jouluikkuna somistuksia, täytyy sanoa, että joistakin pidin tosi paljon ja joistakin sitten taas en ihan yhtä paljon. Arabian liikkeellä oli hauska idea; näyteikkunoihin oli tehty joulukuuset, jotka oli koristeltu lautasin, Stocmannin legoista tehty lapsille suunnattu ikkuna oli myös hieno, Kankurien tuvan jouluikkunaikkuna on ihanan jouluinen...tuolla kaupungilla kierrellen saisi helposti kulumaan aikaa tuntikausia vain katselemalla somistuksia:)


Kankurien tuvan & Arabian jouluikkunatTämä kaunis somistus löytyi yhdestä Tuomaan joulumarkkinoiden myyntikojusta


Stocmannin lasten jouluikkuna


Mitä kaikkea legoista voikaan rakennella!!Kun liikkuu kaupungilla kannattaa pitää aistit avoinna ja silmät, niin näkee ja huomaa paljon enemmän ympäristöstä ihanuuksia,  eivätkös olekin hurmaavia nämä? Minä tykkään tosi paljon näistä♡
Lämminhenkistä 1.Adventtia

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania kuvia♥ Joulumieli nousee kohisten:) Kivoja tuollaiset markkinat ja aivan upeita jouluvaloja kaupungilla, niin kauniita! Mukavaa ensimmäistä adventtia♥

    VastaaPoista
  2. Esplanadin puisto näyttää niin nätiltä jouluvaloissa ja lumivaipassa. Se on yks Helsingin keskustan suosikkipaikkojani siellä käydessä. Hyvää joulun odotusta! Terkuin Viherrilli

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos