Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 20. marraskuuta 2017

Viimeinkin valmis ja keskeneräinen

Nyt se on sitten koettu ja kokeiltu...nimittäin Espoon metro!! Tyypillinen marraskuinen maanantai aamuni käynnistyi siitä, että ulko-oven avattuani havaitsin, että ilmassa oli vesiräntää, taapersin pysäkille bussia odottelemaan...odotin tovin  jos toisenkin, pysäkille tuli jo joku muukin ja niin minä, kuin hänkin tuijottelimme pimeyteen ja välillä kännyköidemme kelloja, ei näkynyt, eikä kuulunut bussia?? Siinä sitten jo ääneenkin ihmettelimme missä se viipyy...lopulta tutut valot ilmestyivät verkkokalvoillemme kuitenkin. Bussi oli siis reiluhkosti normaalista aikatsulustaan myöhässä ja päätin, että hyppään muutaman pysäkin päästä ulos ja kokeilen Espoon uuden uutukaista, lauantaina nyt viimeinkin liikennöintinsä aloittanutta metroa!! Ruuhkaa ei asemalla ollut, mutta nopeasti olin työpaikkani läheisellä asemalla ja kipitin töihin, normi aikataulustani vain hitusen myöhässä:)
Luin Hyvä terveys lehdestä mielenkiintoisen jutun keskeneräisyydestä. Keski-ikäisenä sitä kaiketi miettii syntyjä syviä;  olleita, menneitä ja tulevia...tuumailee elämäänsä. Artikkelin perusajatuksena oli se, että ei sitä valmis tai  täydellinen tarvikkaan olla, eikä sellaiseksi tarvitse edes tulla, vaan muhia kaikessa rauhassa ihan vaan omanlaisekseen ja kehittyä matkan varrella.Kysyttiin artikkelissa sitäkin, että jos olisi valmis, niin mitä hyötyä silloin olisi tulevista vuosista? Kokemuksethan meitä koulivat ja viisastuttavat:) Lohdullista oli artikkelin toteamus myös siitä, että välillä on ihan OK olla pallo hukassa. Vastoinkäymiset avaavat silmämme myös näkemään vaihtoehtoja.


Ja eikös se vähän niinkin olisi, että valmiina olisi aika tylsää? Millaisia sinusta ovat itseään täydellisinä pitävät ihmiset? Itseriittoisia ja aika vaikeasti lähestyttäviä, eikös vaan? Elämähän on suuri tuntematon mysteeri.Kannattaa arvostaa itseään ihan sellaisena kuin on, vanhempana sitä näkee selkeämmin mitä elämä toi ja tuo tullessaan.


Päätin kokeilla myös kotimatkalla tänään metroa, säästäisinkö sitä käyttämällä aikaa työmatkalla? Olin puolivälissä normaalia aiemmin, mutta saavutettu hyöty suttaantui metrosta bussiin vaihdettaessa odottelluun, ennenkuin bussi tuli, olin kotona ihan samaan aikaan kuin koko kotimatkan bussimatkustamalla...empiirinen koehan tässä tuli puoli huolimattomasti työmatkan lomassa tehtyä:)?!


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos