Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 14. marraskuuta 2017

Välittämistä liikaa vai liian vähän?

Tänään onkin astetta "hevimpi"postausaihe, puhutaan nimittäin välittämisestä. Lähdetäänpä liikkeelle ihan siitä perusolettamuksesta, että ihmisten tarkoitusperät ovat yleisesti ottaen hyviä, eikö niin? Niin minä ainakin olen aina ajatellut. On olemassa ihan aitoa ja pyyteetöntä välittämistä, tarjotaan apua, jos oletetaan sitä tarvittavan, kysellään miten menee ja käydään vaikka silloin tällöin katsomassa miten pärjäillään, vanhanajan naapuriapua/ huolenpitoa parhaimmillaan.


Moni osaa arvostaa tällaista naapuriapua ihan aidosti ja ottaa sen kiitollisuudella vastaan, hädässä ystävä tunnetaan sanoo jo vanha sananlaskukin. Näinä kovina aikoina voi toki käydä toisinkin, kukaan ei kiinnitä toisen avuntarpeeseen, jopa suoranaiseen hätään mitään huomiota...näitä surullisia tarinoita on varmasti jokainen meistä lukenut tai kuullut.


On lapsiperheitä, ikäihmisiä, yksinäisiä ja monia erilaisia avuntarvitsijoita, joista osa toivoisi apua ja osa ehkä ei sitä syystä tai toisesta halua tai koe tarvitsevansa. Tarvitaan huolenpitoa, vaikkapa juttuseuraa, kaupassakäynti, lumityö tai siivousapua tai ulkoiluseuraa, nuori perhe, yksinhuoltaja vaikka pienen hengähdytauon lapsenhoidosta. On erilaisia järjestöjä ja kaupungin tai kunnan tarjoamia palveluita ja yksityisten ylläpitämiä avustuspalveluita mistä apua voi saada tai ostaa, niin halutessaan. Kaikkia avuntarvitsijoita eivät kuitenkaan nämäkään tavoita.


Yleensä ensimmäiseksi avuntarvitsijoille se oma lähipiiri ojentaa auttavan kätensä tai hankkii tatvittavaa apua tilanteen vaatimalla tavalla. Joskus tilanne voi olla sellainenkin, että täysin ulkopuoliset huomaavat tai olettavat apua tarvittavan. On aina kuitenkin ensin pyrittävä selvittämään onko siihen ihan oikeasti tarvetta ja halukkuutta. Asiat voivat ulkopuolisesta vaikuttaa siltä, että niihin tuntuu tarpeelliselta puuttua, mutta tosiasiallisesti asioita hoidetaan ja niistä huolehditaan ja ei ole mitään syytä huoleen, mutta valitettavasti aina näin ei ole.
Ihmiset ja perheet ovat kovin erilaisia, hienotunteisuus ja asioiden selvittäminen on aina paikallaan ja on toki hienotunteista ja huomaavaista jo ennen asioihin puuttumista selvittää tilanne, ennen kuin tekee liian hätäisiä johtopäätöksiä, toki asioihin on puututtava, jos sille on selkeä tarve.


Välittäminen on kaunis ja ihana asia, kunhan se tehdään oikeista lähtökohdista ja faktat on tiedossa. Joskus välittävätkin ihmiset toimivat ajattelemattomasti ja liian hätäisesti ja voivat tarkoittamattaan saada aikaan enemmän haittaa, kuin hyötyä. Jopa loukata, arvostella aiheetta ja saada aikaan pahaa mieltä. Maltti on valttia siinäkin miten puuttua muiden henkilökohtaisiin asioihin.


♡Pidetään huolta toisistamme♡

6 kommenttia:

 1. Hyvä postaus tärkeästä aiheesta <3 Tuskin täällä ketään sellaista on, joka ei joskus tarvitsisi toisen ihmisen välittämistä! Pidetään vaan huolta toisistamme <3

  VastaaPoista
 2. Loistava postaus ja niin totta❤ Surullista on huomata että on myös paljon sellaisia ihmisiä, varsinkin vanhuksia joilla ei tosiaan ole ketään apuna/tukena.. Kauniita kuvia postauksessasi❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kyllä, on ihmisiä joilla ei todellakaan ole ketään.

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu tärkeästä, ajankohtaisesta asiasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ajankohtainen ja ajatuksia herättävä aihe ja hyvä niin!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos