Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Sunnuntai on hyvä päivä suunnitella

Tämä harmaa sunnuntai on ollut joutilaisuuspäivä tai no, ei nyt sentään ihan, nimittäin tarkistin kaikkien jouluvalojemme kunnon ja aloin tekemään jo vähän listaa mitä jouluvalmisteluja haluan tehdä milloinkin. Mitä pitää hankkia...esim.joululeivonnaisten mausteet, mietin jo vähän joululahjaostoksiakin ja aikatauluja kullekin hommalle. Olen vähän "listaihminen" eli tykkään suunnitella ja edetä valmiin suunnitelman mukaan.


Kiva kranssi idea!


Tutustuin jo pariin  netin joulukuvastoonkin; Ikea ja Ellos, ai niin  ja olen kyllä tutkinut Hobby Hallin kuvastoakin. Näin se vaan alkaa marraskuulla joulu hiipiä mieleen. Joku kiva joululehti on myös hankintalistalla....niistä voi löytää ihania ideoita tai uusia kokeilemisen arvoisia reseptejä.Vähän kutkuttelisi ajatus itsetehdyistä joulukorteistakin, tässäkin olen perinteinen ja tykkään lähettää joulutervehdykset ihan  kortilla.


Selailin myös omia vanhoja joululehtiäni, niissä on kyllä aivan ihania ohjeita ja ideoita. Minusta on kiva kyllä katsella uusia ideoita ja ohjeita, mutta melko harvoin teen muutoksia, joulureseptit esimerkiksi on kyllä kulkeutuneet kotoa minulle ja pipariohjekkin on mummultani,  joten kyllä minä yleensä menen niillä tutuilla, turvallisilla ja hyviksi havaituilla resepteillä vuodesta toiseen.


Tykkään myös kynttilöistä ja joulunaikaan poltan niitä, niin sisällä, kuin ulkonakin lyhdyissä. Kynttilöitä on joskus aikaa sitten  tullut itsekkin kastettua, se oli kivaa puuhaa. Joulun alla voi puuhastella paljon kaikkea mielekästä leipomalla,  tekemällä makeisia ja  ruokalahjoja, sekä askartelemalla,  jos on riittävästi aikaa ja tykkää itse tehdä.


Ruokalahjat ilahduttavat

 Ihana idea pikkujouluksi♡


Tänä vuonna jouluaatto onkin sunnuntai, joten mietin vähän jo vapaiden ottamistakin, olen useimmiten pitänyt vähän  lomaa välipäivisin. Täytyy pohtia miten tänä vuonna nyt sitten  teen. Miten sinä aloitat jouluvalmistelusi?

Kaikki tämän postauksen kuvat on kopioitu vanhojen Joululehtien joulunumeroista.
Tuli aika jouluinen tästä marraskuisen sunnuntain postauksestani, mutta kuten sanottua:  Kannattaa aloittaa valmistelut jo ajoissa, niin ei tule hoppua:)

Jospa tänä jouluna antaisikin itse kasvatetun amarylliksen joulukukaksi


Mukavaa sunnuntain ideoimisiltaa!!

1 kommentti:

  1. Kiva onkin pikkuhiljaa alkaa tekemään jouluvalmisteluja:) Tämä aika sujahtaa niin nopsasti että tosiaan vain hetki kun ollaankin jo joulunalus tunnelmissa♥ Pidän ihan hurjasti siitä kaikesta joulunhössötyksestä:) Kivoja kuvia, noita joululehtiä pitäisikin taas ostaa.. Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos