Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 4. marraskuuta 2017

Pari vinkkiä viikonloppuun ja lähestyvään....

Mukavan leppoisaa lauantaita:) ja hyvää Pyhäinpäivää! Kuten niin usein
tähän vuodenaikaan, sää näyttää juuri sellaiselta ainakin täällä pääkaupunkiseudulla, kuin olettaa sopiikin...tänään ei siis ole se kirpakka sadunhohtoinen kuurainen aamu, vaan  se toinen; Kostean  harmaa marraskuinen lauantai.Tänään moni luo vähän valoa kuitenkin pimenevään iltaan,  muistelemalla jo poismenneitä läheisiään sytyttämällä kynttilöitä heidän muistokseen, niin teen  myös minä.Tällaisena päivänä voi olla vähän haasteelista keksiä mukavaa tekemistä, mutta kun vähän miettii kyllä sellaistakin löytyy. Ajattelinkin kertoa muutamia mielenkiintoisia ja toivottavasti teitäkin kiinnostavia vinkkejä tällaisten päivien varalle.

Silmiini osui kiinnostava linkki meille valokuvaajille ja toki myös niille jotka eivät itse kuvaisikaan. Kyseinen sivu esittelee 100 valokuvaajaa eri aihepiireistä....luonto, ruoka, maisema, taide, muoti yms.sekä heidän tyyliään kuvata ja työstää kuviaan, erittäin mielenkiintoista, joukossa maamme huippukuvaajia, sekä naisia, että miehiä. Mikäli haluat nähdä ja tutustua valokuvauksen eri tyylisuuntiin ja huippukuvaajien luomuksiin, kannattaa käydä katselemassa tämän linkin takaa löytyviä kuvia ja tutustua kuvaajiin. Voi löytää ideoita ja luoda itsekkin jotakin ihan erilaista ja ottaa välillä ihan erilaisia kuvia, kuin mitä tavallisesti ottaa.

http://www.100finnishphotographers.fi/


Toinen ainakin itseäni kovasti kiinnostava näyttely avattiin viime kuussa Ateneumissa: von Wrightin veljesten näyttely, joka jatkuu 25.2.2018 asti.Olen tutustunut vuosia, vuosia sitten heidän näyttelyynsä Turun taidemuseossa ja mieleeni on jäänyt hyvin yksityiskohtaisesti maalatut linnut ja eläimet.
Mikäli taide kiinnostaa, sekä luonto, kannattaa ehkä lähteä vähän kauempaakin tutustumaan tähän näyttelyyn, joka on toteutettu muuten yhteistyössä Korkeasaaren kanssa.

Magnus, Wilhelm ja Ferdinand von Wrightin taiteilijaveljekset tunnetaan monipuolisina muotokuvien, maisemien, lintumaalausten sekä tieteellisten eläin- ja kasvikuvitusten tekijöinä. Korkeasaaren tehtävä on luonnon monimuotoisuuden vaaliminen, jotta tulevatkin taiteilijat voivat saada inspiraatiota upeista eläinlajeista ja niiden kiinnostavista elintavoista. Veljekset von Wright -näyttelyyn voi tutustua Ateneumissa 27.10.2017–25.2.2018. Korkeasaari on talvikaudella avoinna päivittäin klo 10–16.Tämä kuva liitetty netistä

Kävin eilen pikaisesti kauppakeskuksessa ja kyllä kuulkaa,  joulu on tullut valikoimiin...onneksi olin vain pikaisella "ohikulku" matkalla, mutta ehdin iskeä silmäni jo monen monituiseen ihanuuteen. En kuitenkaan ehtinyt jäädä hypistelemään tai sen tarkemmin tutustumaan tarjontaan. Myönnän tykkääväni joulukoristeista, niillä kotiin luodaan joulun tunnelmaa,  toki joulu koostuu paljosta muustakin, mutta kyllä koristeilla tunnelman luomisessa on oma osuutensa. Olen aika perinteisistä koristeista tykkäävä ja niitä löytyy itseltänikin, mutta ihan joka joulu löytyy myös uusia ihania uutuuksia. Joulumarkkinoille on tänäkin vuonna päästävä, olen myös miettinyt kauneimmat joululaulu tilaisuuteen osallistumista, kuten useana muunakin vuotena, ne vain ovat erittäin suosittuja, joten pitää olla ajoissa liikeellä, jos mielii mahtua mukaan.Ja hei aina ei tarvitse ostaa yhtään mitään, voi käydä vain katselemassa ja hakemassa ideoita itselleen. Onhan sekin tosiasia, että massatuotannossa ankarissa, jopa epäinhimillisissä työskentelyolosuhteissa tehdyt joulukoristeet matkaavat meidänkin kauppojemme hyllyille. Tämänkin vuoksi kannattaa mietti mitää ostaa ja mistä. Kannattaa pistäytyä myös joulumarkkinoilla kunhan ne taas alkavat, voit valita kotimaisia ja käsintehtylä tuotteita.


☆Mukavaa viikonloppua☆

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Minäkin pidän kovasti joulusta ja koristeista. Täälläkin näytti jo kaupoissa olevan kovasti joulutavaroita esillä:) Aika paljon tulee kyllä tehtyä joulukoristeita myös itse.. Rauhaisaa pyhäinpäivä viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsetehdyissä joulukotisteissa on ihan omanlaistaan viehätystä, sellaisia bongaa juuri joukumarkkinoilta, ellei tee ihan itse:)

   Poista
 2. Nuo nenätontut on ihania <3 Ihania kuvia :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkös olekkin...he kotiutuivat viime joulunaikaan meille ja kuvasin heitä kuuraisessa metsässä, kunhan joulu lähenee, he kyllä seikkailevat tänäkin jouluna blogissani:)

   Poista
 3. Oo, olen aina pitänyt kovasti von Wrightien teoksista, joten tuo näyttely olisi kyllä ihana nähdä! Ja pelkästään tuollainen joulukoristeiden ym. fiilistely kaupassa tekee hyvän mielen vaikka ei lähtisikään kassan kautta kotiin :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos