Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Miten postaukset syntyvät?

Jokaisella bloggaajalla on varmasti oma tapansa valmistella omat postauksena, niin minullakin. Joskus aihe löytyy kuvan kautta, jostakin tietystä tapahtumasta, koetusta hetkestä, ajatuksesta, pohdinnasta tai  vaikkapa ajankohtaisesta uutisesta. Joku kirjoittaa useita postauksia varastoon, niiden päivien varalle, kun ei ole mistä ammentaa tai ei muiden kiireidensä vuoksi ehdi kirjoittaa. Moni tekee ajastuksia julkaisuilleen, vaikkapa, loma-ja/tai työmatkojensa ajaksi, jotta julkaisurytmi säilyy.


Minulla postaukset syntyvät viikolla tavallisimmin alkuillasta töiden jälkeen ja viikonloppuisin aamun hiljaisina hetkinä tai kuvien ottamisen jälkeen. En yleensä kirjoita varastoon, paitsi silloin kun ideoita uusiin postauksiin on useita mielessä. Kirjoitan toisinaan postausideoita myös muistiin, joista sitten myöhemmin syntyy postaus. Tapani on ensin kirjoittaa teksti ja sen jälkeen lisätä kuvat. Usein postauksen kuvat liittyvät itse postauksen sisältöön, mutta ei läheskään aina. Jos sää on ollut pidenpään kuvaamisen suhteen huono, eikä vanhojenkaan kuvien arkistoista löydy sopivia juuri kyseiseen tekstiin, päädyn kuviin, jotka mielyttävät itseäni ja toivon tietysti,  että ne tekevät sen myös lukijoilleni.


Postauksissa pyrin kirjoittamaan eri aiheista, ajankohtaisista asioista ja ainakin valokuvaamisesta ja siihen liittyvistä teemoista, mutta voi kulua pidempikin aika, ettei kuvaaminen ole julkaisuissa esillä mitenkään muuten, kuin kuvieni kautta. Minun blogini on harrastus, siinä missä kuntosali, neulominen tai näytelmäkerho jollekulle toiselle,  en tee blogiani ryppyotsaisesti, enkä liioin ota paineita vertailemalla omaaa tekemistäni muihin, on ammatikseen bloggaavia ja täysin harrastuksekseen sitä tekeviä ja minusta molemmille on oikein hyvin tilaa blogimaailmassa.


Seuraatteko muuten bloginne tilastoja,  mietittekö postauksiinne julkaisuajat? Oletteko kiinnittäneet  huomiota millaiset postaukset on eniten luettuja tai kommentoituja? On bloggareita jotka tarkoituksellisesti julkaisevat tekstejä joiden olettavat saavan aikaan kommentti ja/tai lukijamyrskyn ja tekevät sen täysin tarkoituksellisesti. Voi olla hyvin tarkoitushakuista ottaa postausaiheeksi sellainen teema, josta jo muutenkin eri medioissa kohistaan.


Miten postauksesi sitten lopulta päätyy julkaistavaksi? Itse käyn tekstiä läpi useamman kerran ja mietin kuvien sijoittelua ja asetteluja tekstin lomaan. Kun teksti ja kuvat ovat mielestäni julkaisukunnossa, lähtee postaus julkaisuun. Toki joskus huomaa tekstiin jääneen kirjoitusvirheitä tai kuvien resoluutio näyttääkin postauksessa pikselimössöltä ja se toki jälkikäteen harmittaa. Minä en juurikaan käsittele postausteni kuvia, toisinaan rajaan kyllä kuvia. Hyvin harvoin postauksissani on myöskään "lainattuja" /netistä kopioituja kuvia, vain silloin saatan niin tehdä, jos itselläni ei ole postauksen aiheeseen sopivia kuvia ja mainitsen asian myös aina postauksen yhteydessä.


Mukavaa viikon puoltaväliä!

5 kommenttia:

 1. Koska kirjoitan meidän omasta elosta, niin postauksen aiheet tulevat melko luonnostaan; mitä milloinkakin puuhaillaan :) Kurja puoli siinnä toki on se, että blogi on melkoinen sekametelisoppa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogisi on elämänmakuinen ja varmasti "sinun näköisesi"eli aito, tykkään:)

   Poista
 2. Minullekin tämä bloggailu on hauska harrastus, josta nautin kovasti..hauska on postauksia väsäillä ja miettiä millaisia kuvia laittaisi:) Rakastan suorastaan kuvailua, vaikka minulla ei mitään erityisiä välineitä/taitoja siihen olekkaan..Minä jotenkin aina ajattelen sen niin että kun ihminen nauttii siitä mitä tekee se välittyy myös eteenpäin:) Itselle blogin pito on lisäksi sellainen päiväkirja..mukava on joskus myöhemmin lukea mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä! Mukavia bloggailuhetkiä sinulle ja kaikkea hyvää ihanalle blogillesi♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista sanoistasi!Minunkin bloggailu lähti rakkaasta harrastuksestani liikkeelle eli valokuvaamisesta, tässä yhdistyy kaksi kivaa asiaa siis yhdeksi, joista my pics syntyy:)

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavaa pohdintaa! Minun tulee seurailtua tilastoja ja Analyticsia vähän liikaakin, ja saan harmaita hiuksia, jos kävijämäärät notkahtavat vähänkin :D Seuraan myös sitä, mihin aikaan liikennettä blogiin on eniten ja koetan ajastaa postaukset tällaisiin otollisiin hetkiin :) Kivoja blogihetkiä ja viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos