Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 13. marraskuuta 2017

Luonnonmateriaalit askartelussa & syötävät lahjat

Eilisellä ulkoilu/kuvausreissullani tuli poikettua metsään ja metsästä löytyykin kaikkea kivaa vaikkapa jouluaskarteluihin. Mustikan -ja puolukanvarpuja on  helppo kerätä, kun lunta ei ole, samoin männyn ja kuusenkäpyjä. Monissa ruusupensaissa, pihlajissa ja orapihlajissa on vielä paljon punaisia marjoja, jotka sopivat hyvin askartelumateriaaleiksi myös. Tervalepän pikkukävyt ovat myös kivoja jouluisissa asetelmissa. Käpyjä on kuivumisen jälkeen helppo spraymaalata, kullalla, hopealla, valkoisella tai ihan millä värillä tahansa halutessaan. Sammaleet ja jäkälät sopivat myös oivallisesti kukka asetelmien somisteeksi, mutta muistathan, että siihen tarvitaan maanomistajan lupa jos niitä kerää.
Olen jo joitakin vuosia sitten ensimmäisen kerran ihastellut ns. Lumipallo kynttilöitä ja kun niitä taas näytti olevan kaupan, olihan niitä ostettava. Yhden kynttilän paloajaksi on ilmoitettu 20h, pakkauksesta ei selviä kynttilöiden valmistusmaa, suojakääreessä on tarra,  josta tuo paloaika selviää ja tarran taustapuolelta ilmeisesti pitäisi löytyä lisäinformaatiota, mutta kun tarran varovasti irroitti, en kyllä pystynyt kunnolla lukemaan enää tekstiä, koska osa siitä oli tarttunut tarraan kiinni.  Ruotsia tekstin kieli ilmeisesti kuitenkin oli?Minulla ei siis ole näistä kynttilöistä kokemuksia aiemmilta kerroilta, onko teistä jollakulla ollut näitä ja miten paloivat? Minun on kyllä tunnustettava,  että ikävöin Tiimarin kynttilöitä,  niitä ihan tavallisia ohuita kruunukynttilöitä tai pöytäkynttilöitä...miksi ikinä niitä nyt kutsutaankaan? Ne paloivat todella hyvin, tasaisesti savuttamatta ja valumatta, tuntikausia,  todella laadukkaita ja erinomainen hinta-lastusuhde. Olen joskus tehnyt myös joulukarkkeja, nekkuja, suklaata ja marmeladia, kaikki kivoja lahjaideoita  vaikkapa itsekoristeltuihin lasipurkkeihin pakattuina.Marmeladeihin tarvittiin apteekista myytävää agar agaria ja vaikkapa itsetehtyjä marjamehuja; mustasviinimarjaa, mansikkaa, vadelmaa tai ihan mistä nyt sattuu pitämään:)


Oletteko te tehneet joulukarkkeja, joululeipää tai muita syötäviä lahjoja?

3 kommenttia:

 1. Luonnosta löytyy tosiaan niin paljon kivoja materiaaleja askarteluihin:) Muutamaksi jouluksi ollaan tehty omatekoisia konvehteja ja sitten tryffeleitä..mutta lahjaksi niitä ei ole kyllä vielä riittänyt, kun oma kotiväki on ahminut kaikki:) Itse en ole tuollaisia lumipallo kynttilöitä koskaan polttanut, mutta pyöreitä kynttilöitä kylläkin ja pikkuisen huonoilla kokemuksilla, niistä kun on jäänyt niin paljon haaskuuseen.. Toisaalta eipä tuokaan ole haitannut kun olen
  sitten ne jämät sulattanut ja tehnyt uusia kynttilöitä:) Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau & nam!! itsetehdyt konvehdit ja tryffelit saavat ihan veden kielelle:)Totta, pallokynttilöiden huono puoli on juuri se hävikin määrä, reunat tuppaa aina jäämään, tosin jos tekee itse kynttilöitä voi jämät hyödyntää tosiaankin niiden teossa, kierrättämistä sekin!

   Poista
 2. Luonnon kauneus on upeaa taidetta!
  En ole itseasiassa tehnyt vielä mitään lahjoja. Tuntunut, että kaikki voimani on mennyt tyttären asioita hoitaessa. Nyt en ole varaillut työvuoroja viikkoon ja käymme HerraMiehen kanssa pikaisella reissulla, niin jospa taas löytyisi lisää virtaa puuhasteluihin <3

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos