Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 3. marraskuuta 2017

Löytyykö luottamusta ja kuinka pitkään?

Joskus on vaikeaa tulla ymmärretyksi tai itse ymmmärtää toisia, vaikka ihan aidosti yrittäisikin. On hurjan vaikeaa kumartaa toisaalle ja  py....tää taas toisaalle , vaikka sitten tahtomattaankin.Tuntuu että tekeepä sitten niin tai näin, niin metsään menee, joku ymmärtää väärin, loukkaantuu tai vähintään alkaa pohtia ja analysoida aivan liiaksi sanomisiasi. Viestimme yllättävän paljon ilmeillä, äänellä, eleillä, sekä katseilla, niin hyvässä, kuin pahassa.Ihmissuhteet on vaikea laji, joskus lykästää, joskus taas ei mene ihan putkeen... Joskus löytää itsensä samankaltaisista tilanteista useamman kerran ja huomaa toistavansa samaa totuttua käyttäytymismalliaan, vaikka se ei toimikkaan. Parhaassa tapauksessa huomaa melkein toimivansa tilanteessa samoin kuin aina, mutta ehtii onneksi laittaa juuri ja juuri peruutusvaihteen päälle ja toimivansakkin uudella tavalla. Aina voi kuitenkin yrittää ennakoida ja tunnistaa tutun tilanteen ja toimia sillä uudella totutusta poikkeavalla metodilla, joka toimii paremmin, kuin se tuttu ja turvallinen, mutta huono vaihtoehto.Jopa itseäänkin on toisinaan vaikea ymmärtää?! Siinäpä dilemmaa kerrakseen pohdittavaksi. Ihmekkös se se sitten on, että toisinaan ei vaan onnistu tulla ymmärretyksi myöskään muille. Mutta eikös se riitä, että edes yrittää? Kukin tietää, että joidenkin kanssa yhteys toimii ja jonkun muun  kanssa kemiat taas ei vain toimi.
Myös ennakkokäsityksellä voi olla merkitystä miten kohtaaminen sujuu tai muiden mielipiteillä. Pitäisi kuitenkin antaa toiselle edes mahdollisuus, eikä uskoa muita, jokainen ansaitsee sen mahdollisuuden.


Jokainen suhtautuu asioihin omalla tavallaan, reagoi persoonansa mukaisesti, on valmis hyväksymään asioita tai ei, voi hyväksyä, vaikka oma mielipide poikkeaisikin jyrkästi toisen ajatusmallista. Epäjohdonmukaisuutta, luottamuspulaa  tai valheita  on vaikea hyväksyä, saatikka unohtaa ja antaa anteeksi. On selvää, että petetyksi tuleminen satuttaa ja suututtaa. Luottamusta on vaikea rakentaa uudelleen, jos on pahasti pettynyt.


Tahtomattaan tuollaisiin  tilanteisiin joutuminen on  hyvin  stressaavaa ja turhauttavaa,  joudut vaikkapa muiden  toimesta sekoitetuksi asioihin, joihin sinulla ei ole mitään yhteyttä, etkä kuulu asioihin millään tavalla...huomaat vain  yks' kaks olevasi ikävässä tilanteessa tai jopa kahden nahistelijan välissä. Pahimmassa tapauksessa sinut on sotkettu asiaan tietämättäsi tai vähän epähuomiossa jommankumman osapuolen toimesta. Asioita oletetaan, vedetään turhia ja vääriä johtopäätöksiä ja oletkin yllättäen mukana jossakin, jossa sinun ei pitäisi olla! Kaupanpäälle saatat saada vielä toisen tai toisen vihat päällesi tai jopa molempien.


Rauhaisaa viikonloppua♡

2 kommenttia:

  1. Tämä viikonloppu lopetti seitsemän kuukauden vaikean ajan. Tai ainakin toivon niin. Joskus tuntuu, mitä mieltä on, että niin kovasti koetellaan? Ratkaisut eivät aina ole helppoja. Ihmissuhteet, miksi se on sellaista pelaamista puolin ja toisin, niinkö niitä päiviä olisi loputtomiin haaskattavaksi!? Vanhenen päivä päivältä, vaan viisastu en.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että vaikea ajanjakso on ohitse kohdallasi.Olen itse aina ollut sitä mieltä, että ihmissuhteet on vaikea laji.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos