Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Joulunalus puuhia ja synkkä säätila

Harmaat pilvet vaeltavat pitkin taivasta, ilmassa on marraskuinen kosteus ja koko tienoon verhoaa harmaahko alakulo, istun bussissa maaseudulta matkalla kotiin päin. Eilen illalla virittelin tähän vuoden pimeimpään ajanjaksoon jouluvaloja äidilleni iloksi, joiden valot tuovat maaseudun pilkkopimeään iltaan kaunista valoa, kun muu "valosaaste"ei siellä himmennä niiden loistoa, mutta kyllä on pimeää, ei ole kuutamoa, ei tähtiä, eikä yhtään lunta...kylätie oli hiljainen sekä kurainen ja maisema synkeä, vain muutama varis ja naakka lehahtavat lentoon, kuin hiiskumattoman hiljaisuuden rikkoakseen. Ei puhettakaan, että olisi sanut kuvattua jotakin, valoa ei ollut riittävästi ja vettäkin tihkutti.☆Valoa pimeyteen☆ 

Bussin ikkunasta maisema näyttää lähinnä syksyiseltä, tuntuu jopa vähän absurdilta miettiä, että jouluun on viisi viikkoa! Jossakin ruoho viheriöi, toisaalla peltoaukea on kellanruskea, bussin etuikkunassa viuhuvat pyyhkijät vinhaa vauhtia...tästäkö sitä jouluiloa pitäisi alkaa ammentamaan?? Mutta säätila on marraskuulle melko ominainen ja joulumieli löytyy kyllä, on se löytynyt aina ennenkin ulkona vallitsevasta säästä huolimatta. Kun otin esiin eilen äidilläni kyntteliköt, koristeita, jouluverhoja sekä liinoja ja puin hänelle kotiin jo jouluista tunnelmaa, sain esimakua siitä millaisia puuhia ja valmisteluja itsekin teen lähiviikkoina kotona.


Kyntteliköt luovat tunnelmaa


Tämä sää kyllä vauhdittaa omiakin jouluvalmistelujani, leipomuksia voi pakastimeen aloitella jo tekemään pikkuhiljaa ja ne valot terassille taitaa olla niitä ensimmäisiä puuhiani:) Jokos siellä on otettu ensiaskeleet valmisteluja kohti? Kaukaa viisaat tekevät jouluodtoksensa ajoissa, jopa pitkin vuotta alennusmyynneistä tai nettikaupoista ja kohtahan onkin jo black friday ; nettishoppailijoiden juhlat, jos mielii tehdä hyviä löytöjä edullisesti , niin kannattaa olla nopea!!


Jos olette käsistänne näppäriä, niin tässä kivat tonttuideat jakoon, ohjeita ei valitettavasti jaettavaksi ole, koska kuvasin nämä äidilläni, joka on saanut molemmat tontut itsekin lahjaksi, mutta idean näistä varmasti saa:)

Nämä joulunalus viikonloput tuppaa olemaan touhua ja erinäköistä hommaa täynnä. Itselläni on tulevan viikon perjantaille kalenteriin jo buukattu naistenilta, tällä kertaa tiedossa onkin jotakin mielenkiintoista, mutta siitä kuulette sitten viikonloppuna. Joulukuun puolella on ystävättäreni kanssa sovittu meno idylliseen Porvooseen, katsomaan kauniita joulukoteja, sekä aistimaan joulumyyjäisten ja joulutorien tunnelmaa. Ystäväporukan jouluglögit pitää käydä myös nauttimassa...onko teillä joitakin perinteisiä joulunodotus juttuja, jotka toistuvat vuosittain?Hyvää sunnuntai Iltaa!!
7 kommenttia:

 1. ♥ wow ♥ En oo ennen törmännyt sun blogiin ja tykätyin heti joten liityin lukijaksi!♥
  Kauniit kuvat & ihanaa joulun odotusta!

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihania jouluisia kuvia <3 Kyllä se joulumieli pikku hiljaa hiipii mieliin ja sydämiin :) Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa <3

  VastaaPoista
 3. Minustakin tuntuu vähän absurdilta, että joulu on jo niin pian! Jotenkin joka vuosi se pääsee yllättämään. Mutta eiköhän se joulumieli ala hiljalleen syntyä :) Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Juuri näin se menee, joulu tulee yllättävän nopeasti🤔mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihania kuvia ja niin kauniin jouluista! Ei menekkään kuin hetki kun ollaan jo oikein todella joulunalus tunnelmissa:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos