Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 28. marraskuuta 2017

Hyvä ruoka, parempi mieli ja jouluvalmistelut alkuun

Eilen olin illallisella Helsingin Lappi ravintolassa, minulle kerta oli ihka ensimmäinen kyseisessä paikassa. Ajattelin jo etukäteen, että poroa varmasti on menyssa tavalla tai toisella ja niin olikin, nimittäin alkupalana oli poro carpaccio. Poronlihaa ohuen ohuina siivuina salaatin ja mausteisen kastikkeen, sekä mustikoiden kera. Pääruokana oli nieriää,  joka elää vain makeassa vedessä, hyvin miedon makuinen kala, joka tarjoiltiin voi//peruna lisukkeen kanssa, jälkiruokana todella silmiä hivelevän kaunis puolukkamoussekakku annos. Meny oli konaisuudessaan oikein hyvä, tykkäsin ja aterian kruunasi kuksasta nautittu kahvi. Meillä oli mukana muutama ulkomaalainen kolleega ja sen vuoksi tämä ravintola valikoitui illallis paikaksemmeViikonloppuna on sitten jo pikkujoulu ja kohta jo juhlitaan 100-vuotiasta Suomea! Minä leivon aina perinteisesti joululeivonnaisista ensimmäisenä englantilaisen hedelmäkakun ja itsenäisyyspäivänä piparit, sellaista puuhaa tiedossa siis. Tykkään laitella joulua pikkuhiljaa, täytyy kyllä taas todeta, että jouluiselta ei kyllä tunnu, vettä on nyt satanut ihan riittävästi, minun puolestani vaihteeksi voisi tulla jo kaunis ja valoa tuova  lumipeite. Jouluinen tunnelma kyllä tulisi sen lumen myötä.


Oletteko te jo aloittaneet jouluvalmistelunne? Ensi viionlopulla avataan myös Tuomaan markkinat....jos on kaunis sää, haluan käydä aistimassa vähän joulu tunnelmaa siellä, kävellä Espan puiston poikki ja ihastella Aleksanterinkadun jouluvalot, luulisi siitä saavan joulutunnelmaa pikkujouluun:)


 Mukavaa iltaa
2 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja! Minäkin pidän kovasti tuosta joulun laittelusta ja se onkin jo meidän mökissä pikkuhiljaa aloitettu:) Valoja on viritelty ja jouluisia koristeita kaivettu esiin..Leppoisaa joulunodottelua♥

    VastaaPoista
  2. oo miten hyvännäköiset annokset! Tuomaan markkinoiden avausta odottelen minäkin, tarkoituksena olisi piipahtaa siellä ennen joulua hankkimassa lisää joulufiilistä :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos