Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Arabia, Rudolf Koivu, sekä H. C. Andersen

Meistä jokaiselle on vuosien varrella kertynyt kaappeihin ja käyttöön erilaista kippoa ja kuppoa, siis astioita eri tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin. Usein sitä jo nuorena alkaa keräämään jotakin sarjaa, niin minäkin tein ja arvatkaapas mikä minun  keräilysarjani oli silloin? No iätön ja ajaton on Pentikin Halla, pidän siitä edelleenkin kaikkien näiden vuosien jälkeenkin ja käytössäkin se on vielä. Sitten lähes joka huushollissa on myös niitä parittomia kuppeja ja eripari sitä ja tätä, sellaista sekalaista käyttöastiaa, jostakin saatuja, jämiä  sarjoista,  joista osia on vuosien saatossa rikkoontunut ja loput sinnittelevät joko käytössä tai kaapeissa tilaa viemässä käyttämättöminä.


Arabialta on tulossa tammikuussa 2018 uusi pinottava astiasarja, joka vie vähän säilytystilaa. Sarjalla on ihastuttavan kaunis nimi: Sarastus, astiat ovat valkoisia ja kuviointi on mustalla, helppoja siis yhdistellä ainakin väriensä puolesta monenlaisiin kattauksiin. Astiat ovat monikäyttöisiä, sillä ne soveltuvat ruuan valmistukseen, säilytykseen, tarjoiluun, sekä pakkaseen ja uuniinkin. Kaikki sarjan astiat voi siis pinota ja sarjan lautasia voi käyttää myös astioiden kansina.


Yllättävänkin nopeasti tulee taas vuodesta myös se aika, kun tarvitaan joulupostimerkit ja ne onkin julkaistu jo ja ainakin tänä vuonna omaa silmääni ne miellyttävät.

Tämän vuoden joulupostimerkeissä nähdään taidemaalari Rudolf Koivun (1890-1946) ihastuttavia kuvituksia. Vuoden 2017 joulupostimerkit on suunnitellut graafinen suunnittelija Ilkka Kärkkäinen.

Edullisemman taksan (0,95 euroa) joulumerkki on kuvitettu tontuilla, jotka leikkivät kuusen oksalla kynttilöiden ja käpyjen ympäröimänä. 
Kotimaan ikimerkissä seikkailee joulupukki ja eläinhahmot. Yhdestä arkista löytyy sinisävyisiä Jouluyö-postimerkkejä kymmenen kappaletta. Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään keskiviikkona 20.12. Ikimerkin hinta on 1,40.


Aikas ihania, Rudolf Koivun piirrokset, niin  korteissa, postimerkeissä, kuin kalentereissa ja kirjojen kuvituksinakin.

Ulkomaan ikimerkissä nähdään H. C. Andersenin sadun Lumikuningatar. Tämä joulumerkki on kerrassaan ihastuttava. Ulkomaan ikimerkin tunnistat kulmassa olevasta maapallosta. Kymmenen postimerkin arkissa on ulkomaan ikimerkkien lisäksi Priority-tarrat. Ulkomaan joulumerkki maksaa 1,50.


Mitäs te pidätte tämän vuoden joulumerkeistä ja tuosta Arabian uudesta Sarastus sarjasta?


3 kommenttia:

  1. Minä keräsin aikanaan Kermansaven niitä ruskeita astioita. Ja käytössä ne on vieläkin. Uusia vaan ei saa, kun tuotanto on loppu. Nyt on uuden astiaston osto edessä ja siinä sitä onkin ollut miettimistä. Tähän asti olen ollut yksiväristen suosija, mutta nyt otinkin itsenikin yllätyksenä kuviollisia.

    VastaaPoista
  2. Se onkin astiasarjojen ongelmana, että jos kyseisen sarjan tuotanto loppuu ei uusia esim. rikkoontuneiden tilalle saa, paitsi tuurilla vaikkapa Tori.fi:stä

    VastaaPoista
  3. Tuo Pentikin Halla sarja on kyllä niin kaunista ja sopii moneen kattaukseen:) Nuo joulupostimerkit on suloisia! Mukavaa torstai päivää♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos