Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Wau efekti!

Näinä aikoina moni ei enää vaikutu, hätkähdä tai koe suuria tunteita oikeastaan mistään, yksinkertaisesti vain siitä syystä,  että  jo lapsena moni meistä on kokenut  huimasti erilaisia asioita... saanut vähän niinkuin  "tunneähkyn", kaiken  maailman huvi-ja teemapuistoissa sekä matkoilla, ja aina vain huikeampia ja extriimempiä kokemuksia. Mutta mikä sinut on viimeksi saanut yllättymään?
Tottakai sitä edelleenkin on asioita, ilmiöitä ja tapahtumia joista vaikuttuu, hämmästyy, kauhistuu, iloitsee tai ylipäätään on asioita jotka aiheuttavat tunnetilan/reaktion ja minulle kävi eilen niin.


Pääsin eilen tutustumaan ns. "Innovaatiohuoneeseen" tilaan, joka sai ainakin minut yllättymään, ihastumaan ja hämmästymäänkin! Jo ennen varsinaiseen tilaan siirtymistä heräsivät ensimmäiset aistimukset; kuulin vaimeahkoa linnun laulua, varsinaiseen tilaan siirryttäessä, saavuit ikäänkuin koivikkoon; metsään  ja aistit koivuntuoksua, lattia oli päällystetty ruohoa ja polkua mukailevalla matolla, jonka tarkoitus oli luoda tunnelma kävelystä metsäpolulla. Tilan naulakko oli kuin lehdetön pensas, tai niin minä sen koin. Yhdeltä seinältä löytyi Naava; viherseinä, jonka tarkoituksena on siis parantaa sisäilmaa. Huoneen seinät oli tapetoitu kokonaan koivutapetein, tilan nurkat taas kolmiulotteisella koivunrunkoa jäljittelevällä tapetilla, katsoen ja  koskien sitä, tuli tunne, kuin olisi kosketellut puun
runkoa-ihmeellistä!
Huoneen kalusteet ovat liikuteltavia ja säädettäviä luonnonvärisiä, koivun lehtien vihreitä istuimia, pöydällä oli legoja!?! Tilan valaistusta pystyi säätelemään ja vaihtelemaan, mm.kirkasvalolampulliseksi tai eri värisävyiseksi, sekä himmentämään. Tilan yhdellä seinällä pyöri Lapin luonto aiheinen filmi, joka oli visuaslisesti todella kaunis. Kaikkia toimintoja tilassa pystyi säätelemään teknologian avulla, antamaan puhumalla laitteelle pyyntöjä mm.musiikista mitä tilassa haluttaisiin  kuunnella tai vaikkapa pyytämällä vastausta matemaattiseen laskutoimitukseen tai halutessaan  kuunnella uutisia...aika vaikuttavaa, eikö vaan? Tuotti ainakin  minulle heti ensi kosketuksella -WAU-efektin, olin vaikuttunut tilasta, sanalla sanoen: Hieno!


Syntyykö tällaisesss tilassa luovia ratkaisuja, hyviä päätöksiä, pidetäänkö hyviä kokouksia tai hlökunnan tsemppipalavereja, kehityskeskusteluja tai tiimipalavereja?Mene ja tiedä, se jää nähtäväksi.Tilasta eivät hyvät päätökset tai innovatiiviset ideat ainakaan tule jäämään kiinni.


6 kommenttia:

 1. Varmasti oli mahtava kokemus. Hienoja kuvia, etenkin noi koivun rungot.

  VastaaPoista
 2. Nykyihmiselle riittäisi ehkä vau efektiksi, kun karsisi kaiken teknologian elämästä päiväksi ja saisi keskittyä vain luontoon?

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Kuulostapaa nimensä mukaisesti innovatiiviselta huoneelta - tuollaisessa tilassa olisi hauska pitää työpalavereja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä millaisia palavereja siellä pidetään:)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos