Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 23. lokakuuta 2017

Salaisen puutarhan lumoissa Vol.2

No niin jatketaanpas tähän viikon alkuun eilisen postaukseni aiheella, eli palstaviljely/puutarhapalsta vierailuni annilla. Alue oli todellakin vierailun arvoinen vielä näinkin myöhään syksyllä. Kuvattavaa löytyi kuuraisessa aamussa runsaasti ja plussana tuo kuura sai kasvit näyttämään mystiseltä salaiselta puutarhalta. Jotenkin sitä näkee myös jo kuihtuneissa ja pakkasen puremissakin kasveissa jonkinlaista kauneutta.Tykkäsin ihan valtavasti peltojen reunamilla talventörröttäjistä, jotka olivat saaneet hopeisen silauksen kylmänä yönä ja hämähäkinseitit erottuivat kuin helminauhat niihin kietoutuneina.


Jotkut palstoista oli todella hyvin hoidetun ja kauniin näköisiä, vuokraaja oli selvästi asiasta innostunut ja piti omasta palstastaan hyvää huolta. Muutama ei niin  hyvin  hoidettukin  pisti silmään,  puutarhatyökalut oli vähän miten sattui siellä täällä,  kenen tahansa ohikulkijan napattavissa mukaansa, jo kukintansa ja sadon tuottaneet lakastuneet kasvit kompostoimatta ja siistimättä ja satoakin korjaamatta. Linnuille tuo alue tarjoaa kyllä pitkälle varmasti syötävää, vaikka talvikin yllättäisi ja pikkulintuja näkyi ja kuuluikin paljon.


Puutarhaihmiset ovat luultavasti myös lintujen ystäviä:)


Voin hyvin  kuvitella, kun kevät saapuu miten innokkaat viljelijät palaavat taas tontilleen uutta intoa puhkuen ja siemenpussit ja taimet mukanaan valmiina uuteen viljelykauteen, aika kiva ja palkitseva harrastus, jos tuollaisesta puuhasta pitää, eikä siihen muuten ole mahdollisuutta,  niin tuollaisen palstan vuokraaminen on loistava idea. Palstat ovatkin todella suosittuja ja ottajia niille olisi enemmän, kuin mitä niitä on tarjolla.
Tästä on hyvä taas ensi keväänä jatkaa...


Kausi on ohi ja on aika istahtaa hetkiseksi


Uskon, että tuollainen harrastus myös yhdistää samanhenkisiä ihmisiä ja kesän kuluessa tulee naapuripalstalaisen kanssa vaihdettua monen monituista mielipidettä, vinkkiä ja neuvoa viljelyyn liittyen ja useimmat ovatkin varmaan alueen vakiovuokralaisia.Mitenkäs sinä,  oletko parvekeviljelijä, onko sinulla piha tai puutarha, tykkäätkö puutarhassa puuhailusta? Meillä pihaa on etupihassa sen verran, että kukkapenkin on saanut tehtyä ja ruukkupuutarhaa voi kesäisin tehdä vähän myös. Takapiha rajoittuu metsään ja on pieni terassi ja mahdollisuus muutamaan istutuslaatikkoon  pieneen kasvimaahan ja ruukkupuutarhalle on pikkuisen  myös tilaa. Tykkään kasveista,  kukista ja sopivassa määrin  puuhastelusta niiden parissa:)


Pirteää viikonalkua!!

1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia :) Olenhan mie ihan hurahtanut puutarhaan ;) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos