Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Salaisen puutarhan lumoissa Vol.1

Eilen oli kiva päivä, kaunis lokakuun loppupuolen lauantai...millainen tulee tästä sitä seuraavasta sunnuntaista? Viikonlopun yksi tarkoitus lienee rentoutua, tehdä mukavia asioita, ulkoilla, nukkua pidenpään ja oleilla; hyggeillä, kuten nykyinen fiinimpi termi kuuluu. No, onkos siellä noudatettu edes jotakin edellä mainituista? Minä ryystän jo seitsemän pintaan aamukahvejani ja tähyilen vielä pimeää taivasta, että saisin jotakin selkoa tulevan päivän säätilasta, minua kun innostaisi lähteä kuvailemaan, ja arvatkaapas millaiseen paikkaan? No viljelypalstoille...kävin viime kevättalvella samaisessa paikassa, ja sain sieltä kivoja kuvia, nyt ajattelin, että kun kesä on ohi, eikä talvi vielä tullut,  olisi kiva ajankohta käväistä paikanpäällä uudelleen.


Tästä matka kohti salaista puutarhaa alkoi...


Lämpötila laski vajaan tunnin aikana yli puolitoista astetta, kuten se usein auringon nousun aikoihin tekee, mittari näyttää nyt vähän yli -2 astetta. Tulee mitä ilmeisemmin kiva päivä, joten eikun pukeutumaan ja kohti uusia kuvausseikkailuja raikkaaseen aamuun. Bussiaikataulu on nyt tarkistettu ja päätös lähtemisestä kohti palstoja myös:)


Kohta ollaankin jo perillä...


Palataan kuitenkin ihan hetkiseksi vielä eiliseen iltaan...

Eilen illalla oli vähän sumua täällä meilläpäin ja siitä innostuneena päätin lähteä ottamaan pari kuvaa, vaikka tiesin jo etukäteen, että ilman jalustaa pimeässä illasssa saan tuskin ainoatakaan julkaisukelpoista otosta. Valoa oli hyvin niukasti ja ilmassa melkoisesti kosteutta, vaikka satanut ei lainkaan, lisäksi kelmeät iltavalot; katulamput toivat omat haasteensa tai etunsa hommaan. Mutta kuten arvasinkin kuviin tuli niin paljon kohinaa ja valosaastetta mukaan, ettei homma oikein pelittänyt.


Eilisesssä postauksessani mainitsinkin niistä Kameraliike Rajalan kursseista, niin yksi kurssi,  joka minua juurikin kiinnostaisi olisi tuo pimeässä kuvaamiseen liittyvä, olisi kiva oppia niksit siihen. Onko joku teistä perehtynyt sen saloihin ja jos on, niin laitahan vähän vinkkejäsi,  miten lopputulokseksi saa onnistuneita  kuvia, kiitos ja kumarrus siitä jo etukäteen:)


Ja sitten niihin palstoihin ja salaiseen puutarhaan....

Päivä on tässäkohta ehtinyt jo yli puolenpäivän ja minä saanut kuvausreissuni tehtyä. Olipas hieno kokemus poiketa näin loppu syksystä "salaisessa puutarhassa" Syksy ei yhtään vähentänyt palstaviljely alueen viehätystä, ei liioin se,  että melkein pilasin uudenkarheat syysnilkkurini,  koska paikoitellen alueella oli varsin märkää ja mutaista!!Toki mielessäni kävi sekin ajatus, että miksi ihmeessä en käynyt täällä myös kesällä? Tosin kuvaaminen melkoisen laajalla alueella palstan vuokraajien ollessa paikanpäällä ei kuvaaminen tietenkään olisi samanlaista ja välitöntä kuten se nyt oli kun  pakkalla ei ollut ketään.
Yllättävän viileältä tuntui tuo parin  asteen pakkanen kuitenkin, vaikka pukeuduin ihan hyvin, niin olisi voinut olla vaatetta jopa vielä enemmän päällä. Osa palstoista oli laitettu hienosti jo talvikuntoon, taas ensi kevättä ja kylvöjä odottelemaan, sadot oli korjattu ja palsta ympäristöineen siistitty. Toki alueella oli myös kauteen väsähtäneiden viljelijöiden palstoja, joissa hommat oli jääneet vähän vaiheeseen ja loppusadot niille sijoilleen.


Ja lopulta päästäänkin sitten tutustumaan sinne puutarhan salasimpiin sopukoihin...


Sydämellisesti tervetuloa!


Kauneutta voi nähdä niin monin eri tavoin, vai mitä mieltä olette? 

Salaista puutarhaa "vartioi" arvonsa tunteva neiti:)


Huomenna lisää salaisen puutarhan lumoa:  Vol.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos