Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Mikä meidät saa sairastumaan?

Oletko koskaan miettinyt syvällisemmin miksi ihmiset sairastuvat? Puhutaan elintaso-ja itseaiheutetuista sairauksista. Kaikkihan me olemme joskus sairastaneet...mutta mitä ovat ne syyt,  jotka saavat meidät sairastumaan? Allergiat esimerkiksi ovat yleistyneet valtavasti, puhutaan siitä miten prosessoitu ruoka ja lisäaineet ovat syitä siihen. Jollakulla voi olla huono vastustuskyky...on ihmisiä jotka ovat usein sairaina ja taas toisia, joihin ei koskaan tartu mikään.


Sairauden laadusta ja kestosta riippuen se voi vaikuttaa myös  muihin, ei ainoastaan sairastelijaan itseensä. Sairaana saattaa olla myös pahantuulinen  kärsimätön ja hankala, varsinkin jos sairaus pitkittyy,  eikä siihen tunnu edes oikein löytyvän syytä, epätietoisuus on pahinta ja silloin mielikuvitus alkaa helposti tehdä tepposiaan ja netin keskustelupalstat oireisiin sopivista keskusteluista kiinnostaa.


Moni kärsii mitä erilaisimmista oireista, jotka voisivat sopia moniinkin sairauksiin,  takana saattaakin olla useita sairaslomia, lääkemääräyksiä ja pohdintaa siitä, että mikä kumma minua oikein vaivaa?? Lemmikit voivat aiheuttaa allergiaa, asunnon sisäilma saatta olla huono, home on varsinainen riesa nykyisin ja valitettavan yleinen asumuksissa,  toimistoissa,  kouluissa  työpaikoilla ja päiväkodeissa!!
Maaperässä voi olla Radonia ja silti alueelle rakennetaan, jos arvot rakennushetkellä mittauksissa eivät ylity suositusten yli, rakentamista jatketaan...ja taas joku sairastuu mystisiin oireisiin, eikä syytä sairastumiseen löydy, lopulta alkaa miettiä jo omaa mielenterveyttään  jos lääkärikin vain vähättelee oireita, eikä kuuntele potilastaan tai ei ymmärrä syitä ja seurauksia potiilaansa sairastelukertomuksista.


Erilaiset koko kropan säryt, hengitystieinfektiot, allergiset reaktiot, astmaoireet tai niiden  paheneminen voivat kertoa juuri näistä ongelmista. Ihmisiä, jotka kärsivät rajuista oireista ja taistelevat saadakseen jonkun uskomaan ja kuuntelemaan  on tässäkin maassa hurja määrä, jos olet yksi heistä, älä luovuta,  vaadi,  että saat asianmukaista kohtelua ja, että sinua kuunnellaan ja sinut otetaan tosissaan. Kohtalotovereita löytyy varmasti eri keskustelupalstoilta, yhdessä saa usein enemmän aikaan, kuin yksin...ei siis kannata jäädä yksin asian kanssa.


Oletko sinä kärsinyt tällaisista oireista, tai jostakin vastaavasta,  miten sinun oireitasi on  hoidettu, onko sinua uskottu, kun olet kertonut niistä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos