Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Lokakuun alku minun silmin

Arvon täällä mitä tekisin; mennä vaiko jäädä...säätila näyttää lokakuisen harmaalta...nimittäin mieleni tekisi kyllä lähteä kameroineni ulos lokakuiseen sunnuntai aamuun. Mutta toisaalta houkuttaa tosi paljon myös jäädä loikoilemaan. Loppujen lopuksi päätös oli helppoakin helpompi tehdä, kyllä minä lähdin ja onneksi jälleen kerran tuli lähdettyä. Lokakuu tuli vähän kuin hiipien, sillä syyskuu oli melko kuiva ja siihen mahtui monia kauniita päiviä, vielä sai roikuttua kesän viime rippeissä.Vaan totta se on; lokakuu monen mielestä syksyn auttamaton sanansaattaja on nyt täällä.


Miltä lokakuun alku näyttäytyi minulle? Se näyttäytyi ruskan lämpimin värein ja metsän ja meren tuoksuin, ei lainkaan hullumpi aloitus tälle usein  parjatulle syksyn tuojalle. Tämä sunnuntai poikkesi täysin viikontakaisesta, olin silloinkin pitkällä kävelyllä ja päivä oli huikean kaunis. Tänään oli jo syksyistä, harmaata ja ehkä vähän haikea sävykin ilmassa, mutta luonto itsessään syksyisen kaunis, vaikka sekin  on aloittanut valmistautumisensa talven varalle. Puut, pensaat ja aluskasvillisuus ovat värjäytyneet huikeaan väri iloitteluun, luonnon suuri sivellin on huiskaissut sinne tänne tulen värejä paletista ja tuntuu kuin luonto olisi paikoitellen tulessa.Voisin kulkea luonnossa kuvaillen ilman aikatauluja varmaan tuntikausia. Hehkutan aina sopivan tilaisuuden tullen sitä, miten paljon  luonnossa liikkumisesta saa virtaa. Ihmiset saavat ns.kiksejä eri asioista  ja minä selkeästi luonnossa liikkuessani. Koen myös niin, että koska istun koneen ääressä työpäivisin on tärkeää liikkua vapaa-ajallaan. Liikunnan hyödyt on niin monen monituista kertaa todettu  terveyttä ylläpitäviksi,  että sen palveluksen meistä jokainen voi itselleen tehdä.
Mietin tässä myös, että joskus on ensilumikin satanut jo lokakuussa, saa nähdä koska maa peittyy valkeaan lumivaippaan tänä vuonna? Miten sinä otat lokakuun vastaan, tunnetko haikeutta vai odotatko jo talven tuloa riemumielin?


Mukavaa lokakuuta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos