Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 6. lokakuuta 2017

Ensivaikutelma ja ennakkokäsitys

Taas koitti tämä ihana päivä; perjantai...tuntuu, että tämä syksy etenee ihan höyryveturin tavoin eteenpäin, päivät ja viikot vain vilistävät eteenpäin! Olen yleensä postaillut lähes päivittäin, vaikka olenkin sitä mieltä henkilökohtaisesti, ettei se ole mikään itseisarvo bloggarille, mutta en liioin pidä siitä, että on useamman päivän postaus taukoja. Viime aikoina ei vaan yksinkertaisesti ole ehtinyt tai jaksanut ihan joka päivä päivittää blogia. Jokaisella bloggaajallakin voi tulla eteen jotakin muuta tärkeämpää ja aikaa blogille ei tietenkään silloin liikene tai sairastuu, eikä ole voimia kirjoittaa tai haluaa pitää vaikkapa matkan ajan bloggaus taukoa.


Katselin eilen bussin ikkunasta hämärtyvää iltaa, meren pinta oli lähes rasvatyyni ja taivaalla ajelehtivat pilvet kuvastuivat veden pinnasta, ilta oli jo alkanut hämärtyä ja pienen pieni sinipunainen vivahde oli ilmassa, rannan kaislikko oli muuttunut vihreästä kauniin okran keltaiseksi,  rannat näyttivät oikeastaan tosi kauniilta.Tänä aamuna taas kiinitin huomiota pysäkille kävellessäni sumuverhon takaa pilkistelevään kuuhun ja molemmat näistä näyistä olisin tietysti halunnut saada kuvattua, vaan enpä saanut.Luin viikolla mielenkiintoisen jutun siitä miten ihmiset on jaoteltu kuuteen eri tyyppiin...heti mietin, että mihinköhän porukkaan sitä tässä jaossa itse päätyy:) Karkeammat jaot oli  taidettu tehdä, asuinpaikan ja iän mukaan, sitten mukana taisi olla koulutustaso ja  olikohan myös sukupuoli ja muutamia muitakin  kriteerejä. Kyseinen artikkeli olisi ollut kiva lukea kaikessa rauhassa ja pohtia sitä laajemminkin, mutta olin työmatkalla bussissa ja sen lukeminen jäi vähän puolitiehen, täytyy tutkia jos löytäisin kyseisen artikkelin vielä jostakin netin uumenista.Jokainen niin sanotusti "lokeroi" itse itsensä johonkin tiettyyn muottiin, sen tekevät myös muut,  miten he näkevät sinut ja miten itse koet itsesi? Meistä useimmilla on  eri rooleja eri yhteyksissä ja tilanteissa eri ihmisten kanssa. Meistä jokaisesta luodaan mielikuvia tiettyjen asioiden tiimoilta ja meistä luodaan  myös mielipiteitä. Miten usein luommekaan mielikuvan jostakusta vain sen perusteella toisesta ihmisestä mitä olemme hänestä kenties etukäteen kuulleet tai mitä visuaalisesti näemme, vaikkemme ole vaihtaneet sanaakaan kyseisen henkilön kanssa?? Usein kuulee myös sanottavan, että ensivaikutelma ei petä...kuinka usein niin on kuitenkin käynyt?


Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos